Pisteet jäivät Kauniaisiin

Gnistan kohtasi keskiviikkona Kauniaisten keskuskentällä Grankulla IFK:n. Kotijoukkue onnistui iskemään pallon kahdesti verkkoon ja Gnistan taas useista paikoista huolimatta onnistui vain rankkarista.

Gnistan teki muutaman muutoksen viikko sitten EIF:n kanssa 0-0 tasapelin pelanneeseen ryhmään. Timo Aaltonen oli jälleen pelikuntoinen ja aloitti maalilla. Astrit Kabashi palasi oikeaksi puolustajaksi ja Biran Jeng siirtyi keskuspuolustukseen sivussa olleen Pauli Kuusijärven tilalle. Kuumeisen Rami Murron paikan vasempana pakkina otti loukkaantumisesta toipunut Marko Katainen. Myös Miro Kauti palasi avaukseen EIF:iä vastaan aloittaneen Mikko Vesterisen tilalle.
Valkoisissa vieraspaidoissaan kentälle marssinnut Gnistan aloitti ottelun hyvällä vauhdilla ja ensimmäisen vartin aikana loi muutaman maukkaan paikan ”Granin” maalille. Maali jäi kuitenkin syntymättä ja vähitellen kenttätapahtumat tasoittuivat.
Gnistan pääsi ottelussa johtoon 29 minuutilla. Jaakko Lepolan kulmapotku jäi pomppimaan rankkarialueelle ja osui kotijoukkueen pelaajaa käteen. Neuvoteltuaan lyhyesti linjansa kanssa erotuomari asetti pallon pilkulle. Rankkaria ampumaan astellut Tuomas Mustonen ei erehtynyt ja Gnistan siirtyi 0-1 johtoon.
Vielä ennen taukoa molemmissa päissä nähtiin hyvät tilanteet. Ensin Timo Aaltonen joutui esittämään hienon pelastuksen torjuakseen suoraan syötöstä rankkarialueen sisältä lähteneen laukauksen. Toisessa päässä taas Miro Kautin vaarallinen sivuvapari tavoitti Mustosen pään, mutta pusku suuntautui vähän yli takanurkan.
Tauolle siirryttiin Gnistanin 0-1 johdossa ja kaikki näytti vielä varsin hyvältä.
Toista puoliaikaa ehti kulua vain kaksi minuuttia, kun GrIFK iski ottelun tasoihin. Timo Mikkonen keskitti nopean hyökkäyksen päätteeksi vasemmalta laidalta ja Faton Seferi oli unohtunut vapaaksi takatolpalle, josta mies puski pallon varmasti maaliin.
Lähes välittömättömästi tasoituksen jälkeen Miro Kautille avautui varkain hyvä paikka toisessa päässä, kun puolustajan purku epäonnistui pahasti ja suuntautui taaksepäin. GrIFK-maalia vartioinut Toni Vuorinen onnistui kuitenkin torjumaan pallon kulmaksi.
Vahvasti ensimmäisen puoliskon pelannut Gnistan-puolustus oli toisella puoliajalla hukassa ja Aaltonen maalilla joutui pelastamaan useamman tilanteen. Kotijoukkueen johto-osumaan loisto-ottelun pelanneella Timollakaan ei ollut mahdollisuuksia ehtiä. Mikkonen keskitti jälleen vasemmalta laidalta ja taas takatolpalla oli mies vapaana. Tällä kertaa paikalla oli Petter Meyer, joka puski pallon etutolpan kautta sisään.
Gnistanin penkki reagoi tilanteeseen vaihtamalla Samuel Woodwardin Astrit Kabashin tilalle. ”Woody” siirtyi vahvistamaan hyökkäystä ja puolustuksessa siirryttiin kolmen linjaan.
Loppukiri osoittautui harmittavan vaisuksi. Parhaaseen paikkaan pääsi viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi kentälle Miro Kautin tilalle tullut Antony Mwangi. Antony pääsi lataamaan kulman jälkitilanteesta maalin edustalta, mutta epäonnekseen suoraan päin ”Granin” tolppamiestä.
Näin täydet pisteet jäivät siis Kauniaisiin ja sarjataulukossa BK-46 sekä SalPa harppasivat neljänneksi pudonneiden keltapaitojen edelle.
Erkka V. Lehtola manaili ottelun jälkeen maalinteon vaikeutta joukkuelleen.
– Muutamat virheet omalla alueella, nukahdukset oman maalin edessä ja luokaton viimeistelytaito maksoivat tärkeät kolme pistettä.
– Yhdenkin maalin tekeminen tuntuu olevan meille vaikeaa, ja siksi voittaminen on aina kovan työn takana. Kovaa työtä pitää vain jaksaa tehdä; peleissä, mutta myös treeneissä.
GrIFK 2-1 FC Gnistan
Maalit:

GrIFK: Seferi 47′, Meyer 62′
Gnistan: Mustonen 27′
Varoitukset:
GrIFK: Kaasinen 28′, Lindberg 50′
Gnistan: Woodward 85′
Gnistan: Aaltonen, Kabashi (Woodward 67′), Takamäki, Jeng, Katainen, Lepola (Koskinen 57′), Rodriguez, Spangar, M.Kauti (Mwangi 79′), Markkanen, Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.