Kärkikamppailu jäi maalittomaksi

Kakkosen Etelälohkon kärkikamppailu päättyi keskiviikkona maalittomaan tasapeliin Gnistanin ja EIF:n välillä. Tulos merkitsi sitä, että ero sarjaa johtavien tammisaarelaisten ja kakkospaikalla väijyvän Gnistanin välillä säilyi viidessä pisteessä.

Gnistanin maalilla aloitti jälleen Atte Otronen. Timo Aaltosen kyljen tilanne oli tarkoitus arvioida ennen ottelua, mutta mies sairastui päivällä ja joutui jättämään kamppailun väliin. Mikko Vesterinen sekä Tuomas Mustonen nousivat avaukseen ja Biran Jeng otti pelikieltoa kärsivän Astrit Kabashin paikan oikeana pakkina.
Gnistan oli painottanut ottelupalaverissaan vastustajaa pidemmän lepoajan hyödyntämistä iskemällä kovaa päälle heti alkuvihellyksestä. Tässä myös onnistuttiin mainiosti ja ensimmäinen puolituntia oli hyvää futista keltapaidoilta.
Gnistan sai luotua kaksi erinomaista maalipaikkaa, joista ensimmäinen avautui Eduardo Rodriguezille. Mikko Vesterinen keskitti ja Edu pääsi puskemaan, mutta pusku kolahti harmittavasti yläristikkoon. Toinen tilanne lähti Edun loistosyötöstä, joka vapautti Samuli Markkasen läpi. ”Sampe” ei onnistunut kuitenkaan kiertämään maalivahtia.
Yksikin maali näistä tilanteista olisi saattanut riittää voittoon asti tai ainakin pakottaa vahvasti puolustaneen EIF:n avaamaan omaa peliään. Tällä kertaa ei kuitenkaan osumia ja tauolle 0-0 tilanteessa.
Tauolla Gnistan joutui vaihtamaan huonoa oloa tunteneen Jaakko Lepolan tilalle Antton Koskisen.
Toinen puoliaika ei juuri maalipaikkoja tarjonnut. Kumpikaan joukkue ei onnistunut rakentamaan vaarallisia tilanteita ja puolustukset pysyivät tiiviinä loppuvihellykseen asti.
Lähimmäksi maalia pääsi vierailija EIF muutamaa minuuttia ennen loppua. Matala keskitys oikealta löysi takatolpalta vapaaksi jääneen oman miehen, mutta Gnistanin onneksi laukaus suuntautui ohi maalin.
Tasapeli ei tyydyttänyt Gnistan-luotsi Erkka V. Lehtolaa, mutta oman pään puhtaana pysyminen ja puolustuspelin parantuminen viime otteluissa sai kuitenkin kiitosta.
– Alku sujui täysin suunnitelmien mukaan, siihen olen tosi tyytyväinen. Vain maali, joka olisi taatusti muuttanut pelin luonnetta meille edullisemmaksi, jäi uupumaan.
– Tietysti myös koko joukkueen tiivistynyt puolustuspeli lämmittää valmentajaa. Kesäkuun neljässä matsissa olemme päästäneet vain yhden maalin. Iso juttu on se, että olemme päässeet koko lailla eroon lapsellisimmista virheistä omalla alueella.
– Maaliton tasapeli ei tietenkään tyydytä. Varsinkin toisen puoliajan hampaattomuus jätti happaman jälkimaun matsista. Selvästi parempaan olisi pitänyt pystyä. Kunnia kuitenkin vastustajalle, EIF pitää kypsän ja rutinoituneen miesten joukkueen tavoin kynsin ja hampain kiinni tuloksesta vaikeillakin hetkillä.
FC Gnistan 0-0 EIF
Maalit:

Gnistan: –
EIF: –
Varoitukset:
Gnistan: –
EIF: Eklund 8′
Gnistan: Otronen, Jeng, Kuusijärvi, Takamäki, Murto, Lepola (Koskinen 46′), Rodriguez, Spangar (Pastila 76′), Markkanen, Vesterinen (Kauti 78′), Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.