Gnistan sähläsi Granille vieraspisteen

Gnistan menetti perjantai-iltana toisen kerran peräkkäin Fair Pay Areenalla täydet pisteet ottelun viimeisellä potkulla. Tällä kertaa tasapeliin Oulunkylässä nousi Grankulla IFK, joka nappasi pisteen 3-3 lukemin tavalla, joka sai yleisön puistelemaan päitään vielä kotisohvillakin.

Erkka V. Lehtola valitsi perjantain avauksekseen saman ryhmän, joka viime sunnuntaina aloitti toisen 45 minuuttisen EIF:n vieraana ja esiintyi edukseen. Valitettavasti sama meno ei kuitenkaan Fair Pay Areenalla jatkunut.
Ottelun avausmaalista vastasi etukäteen vaaralliseksi tiedetty Petter Meyer, joka pääsi puskemaan Gnistan-toppareiden välistä varsin vaarattoman näköisestä tilanteesta. Atte Otronen oli kuitenkin maaliltaan turhan ulkona ja pallo painui Aten yli verkkoon.
Gnistanin tasoitus syntyi viitisen minuuttia myöhemmin. Eduardo Rodriguez kirmasi oikealta laidalta kohti päätyrajaa ja keskitti pallon kauniaislaisten maalin edustalle, jossa Tuomas Mustonen oli paikalla viimeistelemässä.
Molemmilla joukkueilla oli ennen taukoa mahdollisuudet siirtyä ottelussa johtoon, mutta muutamista kaaottisista tilanteista huolimatta taukonumeroiksi jäivät 1-1.
Toista puoliaikaa oli takana parikymmentä minuuttia, kun keltapaidoille avautui tilaisuus iskeä johtomaali pilkulta. Pitkää ristipalloa tavoitellut Jaakko Lepola työnnettiin takaapäin kumoon ja erotuomari Joni Taipale vei pallon pilkulle ja passitti Joonas Ilomäen toisen keltaisen kortin jälkeen kohti pukusuojia. Pallon taakse astellut Mustonen ei erehtynyt ja Gnistan siirtyi 2-1 johtoon.
Gnistanin puolustus ja keskikenttä aiheuttivat ottelussa useampaan otteeseen rytmihäiriöitä kotiyleisölle huolimattomalla pelaamisella ja helpoilla virheillä. Yhdestä näistä hasardisyötöistä taaksepäin ”Grani” sitten rokotti, kun Petter Meyerin toisella puoliajalla korvannut Faton Seferi sai pallon täysin ilmaiseksi parikymmentä metria maalista. Seferi kiitti tilaisuudesta ohittaen muutamalla askeleella loput Keltaisten puolustajat ja sijoittaen pallon verkkoon ohi Otrosen.
Muutamaa minuuttia myöhemmin Gnistan nousi jälleen johtoon. Marko Selin löysi tarkalla syötöllä oikealta laidalta ylös nousseen Astrit Kabashin, jonka keskitys tavoitti rankkarialueen keskeltä Lepolan. ”Jaska” viimeisteli varmasti suoraan syötöstä lukemiksi 3-2. Hieno nopea kuvio, jollaisia Keltaisten pelissä nähtiin perjantaina aivan liian vähän.
Johtomaalin jälkeen vieraat lisäsivät painetta Gnistan-maalille ja keltapaidoille avautui paikkoja vastaiskuihin. Samuli Markkanen ei aivan ennättänyt törkkäämään Ville Spangarin syöttöä Granin maaliin ja toisessa päässä Selin siivosi pallon kertaalleen maalivivalta. Tapahtumat näiden läheltä piti tilanteiden jälkeen olivat kuitenkin kaikessa kaameudessaan toiselta planeetalta.
Selin ja Mustonen karkasivat vieraiden puolustukselta, mutta ohitettuaan IFK-maalivahti Lindemanin, Selin päätti olla kuljettamatta palloa tyhjään maaliin ja yritti jättää sen hattutemppua metsästäneelle ”Mudelle”. Seurauksena oli kauniisti sanottuna täysi fiasko, jonka seurauksena pallo päätyi Granille ja Gnistan-hyökkääjät jäivät nurmen pintaan pyörittelemään päitään.
Tämän jälkeen illan esityksen draamankaarella oli ilmeisesti vain yksi mahdollinen loppu. IFK:n Seferi tykitti noin 25 metristä lisäajan kuudennella minuutilla pallon puolivolleysta komeassa kaaressa yli Atte Otrosen. Epäuskoinen oulunkyläläisyleisö sai todistaa päätösvihellystä välittömästi pelin käynnistyttyä uudelleen ja näin loppulukemiksi merkittiin 3-3.
Erkka V. Lehtola ei luonnollisesti ottelun jälkeen hehkunut tyytyväisyyttä omiensa otteisiin.
– Olen ollut 35 vuotta mukana futiksessa, enkä ole koskaan nähnyt tai kokenut vastaavaa. En pelaajana, en valmentajana, en kirjoittajana enkä kommentaattorina. Jos aiomme tässä sarjassa pärjätä, näistä järjettömistä hölmöilyistä pitää ottaa opiksi ja päästä eroon. Heti.
FC Gnistan 3-3 GrIFK
Maalit:

Gnistan: Mustonen 29′ 64′, Lepola 75′
GrIFK: Meyer 22′, Seferi 71′ 90+6′
Gnistan: Otronen, Kabashi, Kuusijärvi, Takamäki, Katainen, Lepola, Rantanen (Spangar 73′), Rodriguez (Markkanen 65′), Selin, Pastila (Woodward 65′), Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.