Gnistan nousi loppuhetkillä tappiolta voittoon

Eduardo Rodriguezin ja Teemu Pastilan viime hetken maalit toivat Gnistanille täydet pisteet vierasottelusta Käpylän Palloa vastaan. Ottelu ei juurikaan hienouksia tarjonnut, mutta jo kahdesti tällä kaudella kotonaan voiton lisäajalla menettäneelle Gnistanille kamppailun päätös oli makea.

Huolimatta ulkona paistaneesta auringosta ja +15 asteen lämpötilasta, kauden ensimmäinen paikalliskamppailu käytiin sunnuntai-iltana sisätiloissa Talin hallissa. KäPa joutuu vielä odottelemaan kaupungilta lupaa Käpylän kentän käyttöönottoon.
Ottelun ensimmäinen maalitekotilanne syntyi valkoisissa vieraspaidoissaan kentälle astelleelle Gnistanille parin minuutin pelin jälkeen. Kymppipaikalla pelannut Marko Selin petasi Tuomas Mustoselle laukaisupaikan, mutta KäPan puolustus onnistui siivoamaan ”Muden” vaikeasta asennosta lähettämän laukauksen takatolpalta kulmaksi. Kulman jälkitilanteesta Antton Koskinen tykitti rankkarialueen ulkopuolelta yli maalin.
Käpyläläiset tarjoilivat kuitenkin Gnistanille kylmää vettä niskaan viisi minuuttia myöhemmin. Harhasyöttö Gnisun puolustuksesta antoi KäPalle rajaheiton läheltä kulmalippua ja heitto päätyi puskun kautta Francis Tshibasulle, joka tökkäsi kärkkärillä pallon verkkoon Gnistanin maalia vartioineen Atte Otrosen ohi.
Avausmaalin jälkeen Gnistan jatkoi kärsivällistä rakentelua syvällä puolustaneen KäPan kenttäpuoliskolla, mutta maalipaikat olivat vähissä. Liian usein hyökkäykset jarruteltiin päämäärättömään pallon siirtelyyn, kun olisi ollut paikka puskea nopeasti eteenpäin. Antton kokeili kerran rankkarialueen ulkopuolelta, mutta kova kuti suuntautui suoraan päin KäPa-molaria ja ”Muden” laukaus Markkasen hyvästä esityöstä vasemmalta laidalta leijaili vähän takanurkan yli. Puoliajalle mentiin siis kotijoukkueen 1-0 johdossa.
Puoliajalla Gnistan vaihtoi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kakkosen peleissä avauksessa esiintyneen Antti ”Kyttä” Uusitalon Antony Mwangiin. Ville Spangar siirtyi keskikentän keskustaan ja Antony otti paikkansa oikealla laidalla.
Toisen puoliajan alussa Mustonen oli taas yrittämässä maalintekoa oikealta laidalta, mutta laukaus suuntautui jälleen yli maalin eikä ”Mude” onnistunut kurittamaan vanhaa seuraansa.
Gnistanin hakiessa tasoitusta, myös KäPa pystyi luomaan ensimmäistä puoliskoa paremmin maalintekotilanteita. Kertaalleen pallo siivottiin vieraiden maalin edustalta viime hetkellä turvallisimmille vesille ja 62 minuutin kohdalla KäPalle avautui tilaisuus päästä tuplaamaan johtonsa pilkulta. Korkea keskitys oli jo matkalla kohti Aten käsiä, kun erotuomari näki Astrit Kabashin rikkovan palloon pyrkinyttä KäPan Sampsa Mäkistä. Matias Astrada pamautti pallon kuitenkin tolppaan ja Gnistan selvisi säikähdyksellä.
Hetkeä myöhemmin Selin oli pääsemässä toisessa päässä nokikkain KäPa-molarin kanssa, mutta varsin yli-innokas lippumies pysäytti pelin. Markolle maalipaikan sijaan keltainen lappu avustavalle suunnatuista ”kiitoksista”.
KäPa oli toistamiseen lähellä 2-0 osumaa, kun ristipallo oikealta laidalta tavoitti hyökkääjän pään takatolpalta. Atte oli kuitenkin maalilla mies paikallaan ja piti paraatipelastuksella Gnistanin yhden maalin päässä.
Viimeisten kymmenen minuutin käynnistyttyä Gnistan vyörytti hyökkäyksiä entistä kovemmalla rytmillä kohti kotijoukkueen maalia ja painoivat käpyläläiset omaan päähänsä. Anttonin vapari parista kympistä oli painumassa ylänurkkaan, mutta myös Eemeli Lohvansuu maalillaan oli tarkkana ja torjui pallon kulmaksi.
Tasoitus kuitenkin syntyi pari minuuttia myöhemmin (88′) toiselta puolelta annetusta kulmasta. Anttonin kulma pomppi pelaajaryppäästä boksin kulmalla vapaana odottaneelle ex-KäPalaiselle Edulle, joka otti muutaman askeleen ja sijoitti tarkasti takayläkulmaan.
KäPa kävi toisessa päässä säikyttelemässä vieraita, mutta Mäkisen laukaus puolittaisesta läpiajosta suuntautui reippaasti yli maalin ja Gnistan lähti vielä viimeiseen hyökkäykseensä. KäPa rikkoi pääpallossa keskikentällä ja Antton lähetti korkean vapaapotkun kohti mustapaitojen rankkarialueella päivystänyttä pelaajamassaa. Maalivahti Lohvansuu ja Gnistanin Pauli Kuusijärvi tavoittelivat palloa, joka päätyi lopulta pomppimaan KäPan maalinsuulle. Käpyläläisten voimakkaasta protestoinnista huolimatta erotuomarin pilli ei soinut ja Mustosen tilalle tullut Teemu Pastila oli ensimmäisenä paikalla puskien pallon läheltä verkkoon.
Lähes välittömättömästi pelin käynnistyttyä uudelleen tuomari vihelsi kamppailun päättyneeksi Gnistanin 2-1 vierasvoittoon. Kahdessa kotiottelussa voiton karattua viime hetkillä, oli nousu tappiolta täysiin pisteisiin tähän tyyliin melkoista herkkua ja siivittää toivottavasti G-ryhmän hyvillä fiiliksillä ensi sunnuntain Pallohonka-kamppailuun.
KäPa 1-2 FC Gnistan
Maalit:
KäPa: Tshibasu 8′
Gnistan: Rodriguez 88′, Pastila 90+3′
Varoitukset:
KäPa: Mäkinen 90+2′
Gnistan: Kabashi 61′, Selin 64′, Mwangi 90′
Gnistan: Otronen, Kabashi, Kuusijärvi, Takamäki, Rodriguez, Uusitalo (Mwangi 46′), Koskinen, Spangar, Markkanen, Selin (Woodward 77′), Mustonen (Pastila 59′)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.