Kenraaliharjoituksesta 1-0 voitto

Gnistan ja viime kauden Kakkosen itälohkon voittaja Järvenpään Palloseura kohtasivat launtaina Fair Pay Areenalla. Ottelua hallinneet keltapaidat onnistuivat kertaalleen maalinteossa Samuel Woodwardin toimesta.

Kevään viimeisen harjoitusottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista vääntöä. Gnistan piti suurimmaksi osaksi palloa ja JäPS iski muutamia kertoja terävästi vastaan. Pallonhallinnasta huolimatta Keltaiset eivät onnistuneet murtautumaan hyviin maalintekopaikkoihin.
Paras Gnistanin tilanne syntyi Toni Takamäen vasemmalta lähettämästä pitkästä ristipallosta, johon Tuomas Mustonen ennätti järvenpääläispuolustuksen takana. Laukaus hankalasta kulmasta kuitenkin valui ohi takatolpasta. Myös JäPS testasi pari kertaa Gnistan-maalia vartioinutta Timo Aaltosta. Puolittaisen läpiajon päätteeksi lähtenyt laukaus oli helppo kopattava ja puolentunnin kohdalla annetun kovan vapaapotkun noin 25 metristä Aaltonen onnistui torjumaan kulmaksi.
Toisella puoliajalla Gnistan otti ottelun ensimmäistä paremmin hallintaansa ja peli pyöri jatkuvasti järvenpääläisten kenttäpuoliskolla. Myös tekopaikkoja onnistuttiin luomaan hyvällä tahdilla.
Ensimmäinen mahdollisuus johtomaalin tekemiseen avautui Teemu Pastilalle. JäPS-maalivahti torjui Antton Koskisen kovan laukauksen sivulleen ja Pastila pääsi yrittämään maalintekoa, mutta laukaus epäonnistui ja maali jäi syntymättä.
Toista puoliaikaa oli takana noin viisitoista minuuttia, kun avausmaali vihdoin nähtiin. Pirteästi esiintyneen Marko Selinin keskitys vasemmalta löysi Pastilan takatolpalta. ”Pasti” pudotti päällään pallon maalin edessä väijyneelle Samuel Woodwardille ja ”Woodylla” oli helppo työ iskeä pallo maaliin.
Gnistan jatkoi maalin jälkeen vahvoja otteita ja oli lähellä siirtyä heti 2-0 johtoon. JäPSin puolustus ja maalivahti ehtivät kuitenkin viime hetkillä heittäytymään laukausten eteen.
JäPSille avautui vielä varkain hieman ennen päätösvihellystä mahdollisuus tasoittaa peli. Hieno syöttö Gnistan-puolustajien välistä vapautti JäPS-hyökkääjän nokikkain Timo Aaltosen kanssa. Timo veti kuitenkin jälleen pidemmän korren, torjuen yrityksen ja napaten irtopallon hanskoihinsa.
Hieman paremmalla viimeistelyllä ja suoraviivaisemmalla hyökkäyspelillä toisella puoliajalla Gnistan olisi voinut kaunistella johtoaan muutamaankin otteeseen. Loppulukemiksi jäivät kuitenkin 1-0.
Gnistanin penkin päässä kommennossa oli poikkeuksellisesti apuvalmentaja Pasi Hyyhö. Pasille tämä oli osa UEFA Pro valmentajakoulutusta ja toimintaa tarkkailemassa oli Huuhkajien valmennusryhmään kuuluva Markku Kanerva.
– Positiivista oli ehdottomasti se, että saatiin luotua useampia maalipaikkoja ja oli mahdollisuus tehdä enemmänkin maaleja. Toinen puoliaika oli meiltä paljon terävämpi ja pirteämpi esitys kuin ensimmäinen. Oltiin aktiivisempia menetyksen jälkeen, pallonhallinta oli meillä ja kontrolloitiin hyökkäyspelaamista, Hyyhö arvioi.
– Ensimmäisellä puoliajalla ei oltu ihan parhaalla tasolla. Pitää valmistautua paremmin ja olla alusta asti hereillä. Pitäisi saada ehjä ysikymppinen ja noudatettua paremmin teemoja mitä meillä ennen peliä oli: nopea reagointi menetyksiin ja koko joukkueen puolustuspeli. Niissä on vielä hiomista.
– Pelaajista esille nousivat hyvän matsin pelannut Pasti ja Pauli, joka oli todella oleellinen hahmo joukkueen kapteenina, Hyyhö kehui.

FC Gnistan 1-0 JäPS

Maalit:
Gnistan: Woodward 62′
JäPS: –
Gnistan: Aaltonen, Kabashi, Kuusijärvi, Takamäki, Keisanen (Murto 46′), Lepola, Koskinen (Rodriguez 58′), Selin, Mwangi (Vesterinen 75′), Pastila (Uusitalo 75′), Mustonen (Woodward 58′)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.