EIF kaatui Karjaalla

FC Gnistan otti sunnuntaina kauden ensimmäisen täyden pistepotin tammisaarelaisen Ekenäs IF:n kustannuksella. Karjaan tekonurmella pelattu ottelu päättyi Gnistanin 1-4 voittoon. Maalinteosta vastasivat Tuomas Mustonen kahdesti ja Teemu Pastila sekä Toni Takamäki kertaalleen.

Ensimmäinen puoliaika oli Gnistanille vaikea, eikä syöttöpeliä saatu rullaamaan. Lukuisat virheet, liian matala tempo ja pehmeys kaksinkamppailussa aiheuttivat ongelmia ja päästivät kotijoukkueen niskan päälle.
Vaikeuksista huolimatta Tuomas Mustonen vei 20 minuutin kohdalla Keltaiset johtoon. Gnistan oli kuitenkin pulassa erityisesti tammisaarelaisten erikoistilanteiden kanssa ja ennen puoliaikaa kotijoukkue onnistuikin tasoittamaan kamppailun kulmapotkusta.
Puoliajalla Gnistan vaihtoi kentälle Juuso Rantasen ja Teemu Pastilan, jotka korvasivat Antton Koskisen ja Ville Spangarin. Gnistan tuli huomattavasti ensimmäistä puoliaikaa paremmalla sykkeellä kentälle ja vaihdot piristivät peliä selvästi.
Mustonen survoi tärkeän johtomaalin heti toisen puoliskon alkuun ja vieraat ottivat pelin kontrolliin. Gnistan oli ensimmäistä 45 minuuttista vahvempi kaksinkamppailuissa, agressiivisempi ympäri kenttää ja otti pallonhallinnan itselleen.
Teemu Pastila puski kulmapotkusta 1-3 lukemat ja Toni Takamäki viimeisteli neljännen osuman Juuso Rantasen toimittaman vaapapotkun jälkeen. Tasapaino pysyi läpi puoliajan ja puolustaminen oli vahvaa. Paikkoja useampaankin osumaan olisi ollut.
Erkka V. Lehtola oli tyytyväinen toisen puoliajan selkeästi parempaan peliesitykseen.
– Joukkue vastasi loistavasti huutoon vaikean ensimmäisen puoliajan jälkeen. Tästä olen tyytyväinen ja ylpeä. Toisella puoliajalla kentällä oli aggressiivinen, voitontahtoinen, tasapainoinen ja vahvasti palloa ja samalla peliä kontrolloinut Gnistan, Lehtola summaa.
– Näiden pelien voittaminen vaatii paljon. Tämä rajusti viime kaudesta muuttunut joukkue vahvistuu juuri tällaisten yhteisten kokemusten kautta.
– Tietysti valmentajaa ilahduttaa se, että tauolla tehdyt vaihdot piristivät merkittävästi peliä. Ja tämä taas alleviivaa sitä faktaa, että meillä on tähän sarjaan melko laaja materiaali. Jos ankara taistelu peliminuuteista heijastuu oikealla tavalla treeneihin ja peleihin, joukkue ja sen pelaajat kehittyvät väkisin. Silloin myös tulosta yleensä tulee.
– Toisen puoliajan ansiosta onnistujia löytyi useampia. Pauli oli meidän ykkönen tänään, kapteeni johti joukkuetta näkyvästi ja kuuluvasti sekä vaikeina että hyvinä hetkinä. Vaihdosta tulleet Pasti ja Jusu onnistuivat kumpikin hyvin, ja tietysti Mude runnoi arvokkaat maalit.
EIF 1-4 FC Gnistan
Maalit:
EIF: Timoska 38′
Gnistan: Mustonen 20′ 47′, Pastila 54′, Takamäki 76′
Gnistan: Otronen, Kabashi, Kuusijärvi, Takamäki, Katainen, Lepola, Koskinen (Rantanen 46′), Spangar (Pastila 46′), Rodriguez, Selin, Mustonen (Woodward 80′)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.