Marko Selin palaa Gnistaniin

Viime kauden MyPa:ssa pelannut Gnistan-kasvatti Marko Selin (-88) palaa Oulunkylään.

Kaudella 2011 varsinaisen läpimurtonsa Kakkosessa tehnyt Selin siirtyi 2012 tammikuussa Myllykoskelle pelaamaan Veikkausliigaa. Samalla nopeasta ja taitavasta laiturista tuli ensimmäinen Gnistanin kasvatti, joka on edennyt pelamaan Suomen pääsarjaa.
– Vähän vauhdikkaampaa futista siellä pelattiin ja pelikaverit olivat hieman tasokkaampia, mutta ei se ero lopulta hirveän suuri ollut, Selin arvioi.
Ensimmäisellä Veikkausliigakaudella esiintymisiä kertyi yhteensä 15, mutta minuutteja alle 500. Kokonaisia otteluita ei tilille tullut ollenkaan, joten näytönpaikat olivat lopulta kiven alla.
– MyPan pelisysteemi oli aika puolustuspainotteinen, eikä siinä oikein pystynyt tuomaan omia vahvuuksia parhaiten esille. Jälkeenpäin voisi sanoa, että ainakin omaa puolustuspelaamista pitää kehittää, että tuollaisessa systeemissä pärjäisi paremmin.
– On ehdottomasti hyvät fiilikset paluusta Gnistanin paitaan. Taustat ja puitteet on todella hyvässä kunnossa ja joukkueeesta löytyy paljon hyviä pelimiehiä. Vaikuttaa vahvimmalta Gnistanilta missä olen itse ollut mukana.
Marko kertoo tavoitteen tulevalle Kakkosen kaudelle olevan selkeä.
– Karsintojen kautta Ykköseen. Pyrin tietysti omalla panoksella auttamaan mahdollisimman hyvin joukkuetta, että sinne päästään.
Erkka V. Lehtola odottaa paluumuuttajalta kovia tehoja Kakkosessa.
– Nopea, taitava, ovela, kestävä: vaarallinen yhtälö vastustajien kannalta. Gnistanin oman pojan paluu kotiin lämmittää varmasti monia.
– Makella on potentiaalia tehdä tässä sarjassa pahaa jälkeä, ja tavoitteena on tietysti jalostaa ominaisuudet tehoiksi. Nyt määrätietoista harjoittelua, nöyrää asennetta ja lisää kurinalaisuutta, niin Make palaa vielä ylempiin sarjoihin, Lehtola lupailee.
Marko Selin
Syntymävuosi: 1988
Pelipaikka: Hyökkääjä, laitahyökkääjä
Edelliset seurat: Gnistan, MyPa

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.