Gnistan varmasti jatkoon Suomen Cupissa

Gnistan kohtasi torstai-iltana Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa Helsingin piirin 7. divarissa pelaavan Jokerit FC:n. Keltaiset niittasivat ensimmäisen 20 minuutin aikana pallon kuudesti Jokerien maaliin ja peli oli sitä myöten taputeltu.

Jokereille ottelu oli varmasti vuoden mittaisen historian toistaiseksi suurin ottelu. Tämä näkyi ja kuului Fair Pay Areenan katsomossa, jossa noin 150 Jokerifania hoilasi paukkujen ja savujen säestyksellä ottelun alusta loppuun.
Kentän puolella puikoissa olivat kuitenkin keltapaidat. Gnistanin nopea tempo ja terävät syötöt puolustuksen selustaan leikkasivat ensimmäisen 20 minuutin aikana Jokeripakkaa auki toistamiseen. Ensimmäinen loistava tilanne nähtiin jo 2 minuutin pelin jälkeen, kun Teemu Pastila löysi maalin edestä Tuomas Mustosen. ”Muden” laukaus hieman taakse jääneestä syötöstä suuntautui kuitenkin yli maalin.
Avausmaalista vastasi 7 minuutin kohdalla edellisen tilanteen tarjoillut Pastila. Hyökkääjä sai syötön haltuunsa Jokereiden rangaistusalueen oikealla puolella ja ampui pallon varmasti maaliin. 2-0 osuman iski Samuli Markkanen 4 minuuttia edellisestä. ”Sambe” karkasi pitkään läpisyöttöön JFC:n puolustuksen taakse, kiersi viileästi maalivahti Kalle Krögerin ja siirsi pallon tyhjään maaliin.
Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa minuuttia kauempaa. Markkanen karkasi jälleen oikealta ja syötti maalin edessä vapaana olleelle Mustoselle. Tällä kertaa ”Mude” ei erehtynyt vaan toimitti pallon varmasti verkkoon.
Markkasen nopeus oli jatkuvasti myrkkyä selvästi hitaampaan tempoon tottuneelle Jokeri-joukkueelle. Kellossa oli 16 minuuttia, kun ”Sambe” oli jälleen vastakkain maalivahti Krögerin kanssa, otettuaan hienosti korkean syötön haltuunsa reilusti melko ylhäällä pelanneen Jokerien puolustuslinjan takana. Viimeistely oli totutun varma ja taululle jo 0-4.
Gnistanin viides osuma oli ottelun komein. Antton Koskinen esitteli jälleen tarkkaa laukaustaan ja tykitti pallon keskeltä noin 30 metristä aivan maalin vasempaan alanurkkaan. Markkanen viimeisteli hattutemppunsa minuuttia myöhemmin helpon näköisesti, kun Pastila teki itselleen tilaa rangaistusalueen vasemmalla puolella ja syötti ”Sambelle” maalin eteen.
Keltaiset laskivat hieman tempoa ja jatkoivat pelin pyörittämistä Jokereiden kenttäpuoliskolla, mutta muutamista hyvästikin tilanteista huolimatta ei ensimmäisellä puoliajalla nähty lisämaaleja. Tauolla Gnistan suoritti kaikki kolme pelaajavaihtoaan. Antony Mwangi, Ville Spangar ja Biran Jeng korvasivat Samuli Markkasen, Antton Koskisen ja Marko Kataisen.
Toinen puoliaika jatkui samalla kaavalla. Gnistan piti palloa JFC:n alueella, mutta hieman ensimmäistä puoliaikaa syvemmällä omalla alueellaan puolustanut vastustaja taisteli antaumuksella, eikä päästänyt enää lisämaaleja. Paremmalla viimeistelyllä muutama lisäosuma oltaisiin voitu nähdä, mutta Kröger maalillaan oli hyvin hereillä ja selvitti tilanteet. Kerran Keltaiset onnistuivat pallon maaliin asti toimittamaan, mutta avustajan lippu nousi paitsion merkiksi.
Ottelun loppu oli hyvin pitkälti ”pelailua” ja näin Gnistanin cup-juna jatkoi matkaansa seuraavalle kierrokselle 0-6 lukemin. 4. kierroksen arvonta suoritetaan ensi viikon torstaina 7.3.
Gnistanin valmentaja Erkka V. Lehtola jakoi tunnustusta vastustajalle ja loppuun asti omiaan kannustaneille Jokerifaneille.
– Hieno tapahtuma! Pitää nostaa hattua sekä Jokereille että faniryhmälle. Tuollaista faniryhmää ei rahalla osteta eikä hetkessä rakennetta. Todella arvokasta joukkueelle. Homma pysyi myös hyvän maun rajoissa ja jätti hyvän fiiliksen.
– Alussa vähän yllätti, että Jokereiden linja pelasi niin ylhäällä. Se mitä siitä seurasi ei yllättänyt, ja siitä pisteet meidän pelaajille. Reilu tunti ilman maalia tietysti jätti toivomisen varaa, ehdottomasti olisi pitänyt pystyä tekemään lisäosumia. Oli hienoa, että Jokerit tuli matsiin järkevällä ja taistelevalla ilmeellä. Pelattiin futista ja kaikki teki parhaansa, Lehtola päättää.
Jokerit FC 0-6 FC Gnistan
Gnistan: Viitanen, Murto, Takamäki, Kuusijärvi, Katainen (Jeng 46′), Lepola, Koskinen (Spangar 46′), Markkanen (Mwangi 46′), Selin, Pastila, Mustonen
Maalit:
Jokerit:-
Gnistan: Pastila 7′, Markkanen 11′, 16′, 20′, Mustonen 12′, Koskinen 19′
Vastapallo.fi-jalkapallosivuston matsiraportin voit lukea täältä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.