Gnistan jäi PK-35:n jalkoihin Myyrmäessä

Gnistan kohtasi tiistaina Ykkösen kärkiporukoihin kuuluvan PK-35 Vantaan. Vantaalaiset iskivät pallon viidesti Keltaisten maaliin, kun Gnistanilta onnistui maalinteossa vain Miro Kauti. Lopputulos siis 5-1 kotijoukkueelle.

Ottelun alku oli molemmin puolin melkoista sähläystä. Syötöt jättivät toivomisen varaa ja helppoja virheitä tuli molemmin puolin. Ensimmäinen Gnistanin maalintekotilanne tulikin pallon päädyttyä PK:n huonosta purusta omalta rankkarialueelta suoraan kuudentoista ulkopuolella odottaneen Antton Koskisen jalkaan, jonka vasemman jalan laukaus painui hieman ohi takanurkan.
Paljon Koskisen laukausta parempia tilanteita keltapaidat eivät ensimmäisen puoliajan aikana saaneetkaan aikaiseksi. PK-35 puolestaan siirtyi ottelussa johtoon 21 minuutin pelin jälkeen. Maalilla pelanneen Atte Otrosen maalipotku päätyi keskikentällä suoraan vastustajalle, josta pallo pelattiin nopeasti vasempaan laitaan Otto-Pekka Jurvaiselle. Jurvaisen keskitys löysi takatolpalta vapaana olleen Antonio Inutilen. Pusku varmasti ohi Otrosen ja peli 1-0.
Vantaalaiset olivat vielä juuri ennen puoliaikaa siirtyä 2-0 johtoon, kun pallo pyöri kulmapotkun jälkitilanteessa vaarallisen näköisesti Keltaisten maaliviivalla. Pallo onnistuttiin kuitenkin lopulta siivoamaan turvallisemmille vesille ja tauolle mentiin 1-0 tilanteessa.
Heti toisen puoliajan alkuun Gnistan oli lähellä tasoittaa ottelun. Samuli Markkanen karkasi PK-puolustukselta oikea-aikaisella juoksulla, mutta Miikka Häkkinen tuli maaliltaan vastaan ja onnistui peittämään Samben yrityksen.
Gnistanin pirteän alun jälkeen toinen puoliaika alkoi kääntyä vantaalaisille. 2-0 osuma syntyi, kun toista puoliaikaa oli takana 10 minuuttia. Ensimmäiseen maaliin esityön tehnyt Jurvainen pääsi puskemaan boksissa kohti maalia. Pallo kimposi Gnistan-puolustajan selästä takaisin Jurvaiselle, joka sijoitti pallon maata pitkin takakulmaan.
PK:n kolmas maali oli ottelun ylivoimaisesti komein. Konsta Rasimus pääsi kulman jälkitilanteessa niittamaan volleyn maaliin noin 20 metristä. Maalin jälkeen Gnistan suoritti ensimmäiset vaihtonsa. Kentälle tulivat Juuso Rantanen ja Miro Kauti, korvaten Antony Mwangin ja Antton Koskisen.
Kauti ei tarvinnut kavennusmaalin tekemiseen kuin 3 minuuttia. Tuomas Mustonen yritti ehtiä läpisyöttöön ennen vantaalaisten maalivahti Häkkistä ja onnistui hämmentämään tilannetta sen verran, että pallo jatkoi matkaansa kohti PK-maalia. Loppuun asti taistellut Miro ennätti blokkaamaan puolustajan purkuyrityksen ja ehti vielä ensimmäisenä irtopalloon kaventaen ottelun 3-1 lukemiin. Peliä oli tässä vaiheessa takana 62 minuuttia.
PK:n 4-1 maali syntyi Otrosen heikon maalipotkun päädyttyä suoraan Ikenna Ikegwuonulle noin 30 metriä keltapaitojen maalista. Ike rynni rankkarialueelle, jossa Atte kaatoi miehen rankkarin ja punaisen kortin arvoisesti. Maalille astellut Kristian Viitanen oli lähellä torjua Inutilen laukauksen, mutta pallo päätyi kuitenkin verkkoon.
Vantaalaisten seuraava maali oli jälleen Gnistanin koomailua. Pauli Kuusijärvi menetti pallon alimpana miehenä ex-Gnisulaiselle Ikegwuonulle, joka kiitti ja maalasi otttelun loppulukemiksi 5-1.
Tasoero joukkueiden välillä ei ehkä ollut aivan lukemien arvoinen, mutta Gnistanin lukuisat helpot virheet ja PK:n tehokas viimeistely tekivät tehtävänsä. Seuraava harjoitusottelu pelataan lauantaina 9.3 klo 18 Talin hallissa. Vastassa aina vaarallinen Atlantis FC.
PK-35 Vantaa 5-1 FC Gnistan
Maalit:
PK-35: Inutile 21′ 72′, Jurvainen 55′, Rasimus 57′, Ikegwuonu 85′
Gnistan: Miro Kauti 63′
Gnistan: Otronen, Kabashi, Takamäki, Kuusijärvi, Katainen (Viitanen 72′), Lepola (Murto 80′), Koskinen (Rantanen 60′), Pastila (Woodward 68′), Mwangi (M.Kauti 60′), Markkanen (Jeng 80′), Mustonen (Selin 75′)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.