Atlantis niskan päällä Talissa

Gnistan ja Atlantis kohtasivat lauantaina toistamiseen tämän vuoden puolella. Tällä kertaa punapaitainen Atlantis onnistui ottamaan revanssin kuukausi sitten kärsimästään 3-2 tappiosta.

Keltaisten peli takkuili alkuminuuteista asti. Harhasyöttöjä tuli runsaasti ja Atlantiksen aktiivinen prässi laittoi Gnistanin pelinrakentelun pahoihin vaikeuksiin. Liike ja syötöt koko ottelun aikana kohtasivat ajoitukseltaan vain hyvin harvoin.
Yhdestä näistä harvoista hetkistä syntyikin ottelun avausmaali. 17 minuutin pelin jälkeen Miro Kauti vapautti tuulennopean Samuli Markkasen karkuun Atlantis-puolustukselta ja maalia vartioineen Levan Lomidzen vastaantulon jälkeen pallo päätyi Tuomas Mustoselle, jolla oli edessään tyhjä maali. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan ollut Mude siirsi pallon varmasti maaliin ja Keltaiset 1-0 johtoon.
Atlantiksen tasoitus syntyi vapaapotkusta kymmenen minuuttia myöhemmin. Marko Katainen rikkoi keltaisen arvoisesti kohti maalia rynninyttä Atlantis-hyökkääjää hieman kuudentoista alueen ulkopuolella ja seuranneesta vaparista Jussi Äijälä ampui tarkan laukauksen taka-alanurkkaan.
Kymmenisen minuuttia tasoituksesta Gnistanilla oli erittäin hyvä paikka siirtyä taas ottelussa johtoon. Tilanteen rakenteli jälleen Miro Kauti, joka vapautti Mustosen karkuun vasemmalta laidalta. Mude käänsi pallon takatolpalle rientäneelle Juuso Rantaselle, jonka viimestely kuitenkin suuntautui yli maalin.
Hieman tämän jälkeen nähtiin erittäin ikävä episoidi, kun Atlantiksen Lawrence Simeonilla kiehahti pahasti yli. Simeon potkaisi kaksinkamppailun jälkeen täysin pelin ulkopuolella kaikin voimin Gnistanin Samuel Woodwardia sääreen. Woody talutettiin penkin puolelle rikkinäisen säärisuojan kanssa ja tilalle tuli Teemu Pastila. Toivoa sopii, että nähdystä ääliömäisyydestä ei koidu Woodylle pidempää huilia.
Miehen vajaalle joutunut Atlantis ei tilanteesta häkeltynyt, päinvastoin. Heti seuraavassa tilanteessa Atte Otronen tuli myöhässä palloa vastaan torpaten samalla Atlantiksen Abdul Sesayn. Tuomari vei pallon pilkulle ja palkitsi Otrosen varoituksella. Pilkun ampui varmasti sisään Atlantis-hyökkääjä Iyam Friday.
Gnistan ei onnistunut ottamaan miesylivoimasta huolimatta kunnon otetta pelistä. Eduardo Rodriguezin ja Antton Koskisen tulo keskikentän keskustaan piristi hieman pelinrakentelua, mutta ylärimaa lähemmäs maalintekoa keltapaidat eivät enää päässeet. Liian usein läpisyötöt tulivat silloin, kun liike puuttui, ja kun menijöitä olisi ollut tarjolla, jäivät syötöt uupumaan.
Gnistanin valmentaja Erkka V. Lehtola oli luonnollisesti pettynyt omiensa suoritukseen.
– Heikko esitys. Lähdöt peliin olivat sellaiset, että osasin odottaa vaikeaa matsia, mutta en todellakaan tällaista mahalaskua.
– Jalat eivät liikkuneet toivotusti, teimme järkyttävän määrän virheitä, emmekä kyenneet hyödyntämään edes miesylivoimaa. Tästä pitää ottaa kaikki oppi talteen ja sitten kääntää kurssi kohti aurinkoa.
Gnistanin seuraava harjoitusottelu pelataan lauantaina 29.3 klo 18 Talissa. Vastassa Futura Porvoosta. Tätä ennen pelataan kuitenkin Suomen Cupin 4. kierros. Gnistanin vastustaja selviää huomenna HIFK/3:n ja Pallohongan välisessä kamppailussa. 4. kierroksen ottelupäivä selvinnee puolestaan alkuviikosta.
FC Gnistan 1-2 Atlantis FC
Maalit:
Gnistan: Mustonen 17′
Atlantis: Aalto 28′, Friday 42′
Gnistan: Otronen, Murto (Kabashi 65′), Jeng, Takamäki (Tiberi 80′), Katainen, Lepola (Rodriguez 65′), Rantanen (Koskinen 55′), Woodward (Pastila 40′), M.Kauti (Mwangi 57′), Markkanen, Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.