Petteri Jaatinen täydentää FC Gnistanin valmentajatiimin

Kokenut Petteri Jaatinen liittyy Gnistanin valmennustiimiin päävastuunaan fyysinen valmennus. Jaatisella on monipuolinen tausta erilaisista tehtävistä jalkapallon parissa jo yli kahden vuosikymmenen ajalta.

Vuosien varrella Jaatinen on ehtinyt toimia fyysisenä valmentajana Tampere Unitedin ja HJK:n miesten joukkueissa sekä Skotlannin Valioliigan FC Motherwellissa. Vastuuvalmentajana mies on toiminut mm. HJK:n naisten edustusjoukkueessa, saavuttaen hopeaa sekä Liigassa että Suomen Cupissa vuonna 2004.
Petteri kertoo, että Gnistanissa kiinnosti mahdollisuus hyödyntää matkan varrella mukaan tarttuneita taitoja eteenpäin pyrkivässä miesten joukkueessa.
– Haaste siitä mitä tässä voidaan saavuttaa kiinnosti. Kokonaisuudessaan tämä on hyvin kiinnostava paketti. Olosuhteet ovat Oulunkylässä kunnossa ja tekemisessä on ammattimainen meininki.
– Pelaajien suhtautuminen harjoitteluun on vakuuttanut. Testeissä kestävyys- ja nopeusarvot olivat vuodenaikaan nähden hyvällä mallilla. Gnistanissa ollaan nyt myös panostettu fyysisen valmennuksen välinepuoleen ja uskallan väittää, että sellaisia mitä meille on tulossa ei ole monessa Veikkausliigajoukkueessakaan käytössä.
Vaikka fyysinen valmennus on Jaatisen erityisosaamista, on miehellä runsaasti kokemusta myös muusta valmennustyöstä eri seuroista sekä liiton valmennustehtävistä.
– Fyysisen valmennuksen yhdistäminen muuhun harjoitteluun on varmasti yksi niistä osa-alueista mihin voin tuoda omaa osaamistani. Fyysiseen harjoitteluun täytyy yhdistää toiminnallisuutta, koska jalkapallo on kuitenkin ehdottomasti taitopeli, Jaatinen painottaa.
Gnistanin päävalmentajalle Erkka V. Lehtolalle Jaatinen on tuttu mies jo kahdenkymmenen vuoden ajalta.
– Etsin valmentajatiimiin henkilöä, joka on ammattilainen fyysisen valmennuksen saralla ja pystyy myös vetämään laadukkaita futisharjoituksia kentällä. Näitä osaajia ei ole koko Suomessa monta, Jaatinen on yksi harvoista.
– On tietysti pelaajien ja meidän muiden valmentajien onni, että Jabe kipinöi nyt Gnistanissa. Nyt tarkoitus on ottaa tästä valmentajatiimistä kaikki mahdolliset tehot irti joukkueen ja pelaajien kehittymisen takaamiseksi, Lehtola sanoo.

Petteri Jaatinen
Fyysinen valmentaja
Koulutus:
Uefa Pro licence 2012
Jalkapallovalmentajakoulu 1997–1998
Nuorten valmentajakoulu 1995
A-valmentaja 1993
B-valmentaja 1990
Edelliset seurat: HJK, Motherwell (SCO), Tampere United
Saavutukset:
Veikkausliigan mestaruus & Suomen Cupin voitto 2003, HJK, fyysinen valmentaja
Naisten liigan hopea ja naisten Suomen Cupin hopea 2004, HJK, vastuuvalmentaja
Nousu Veikkausliigaan 2000, Tampere United, fyysinen valmentaja
Vuoden nuorten valmentaja, Helsingin piiri 1995

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.