Maalitykki jatkaa Oulunkylässä

Gnistanin viime kausien ylivoimaisesti paras maalintekijä Tuomas Mustonen (-85) jatkaa keltapaidassa. Kovalla taistelutahdolla ja vielä kovemmalla maalisaldolla Oulunkylän yleisön suosikiksi ja vastustajien kannattajien inhokiksi nousseelle kärkimiehelle tuleva kausi on jo seitsemäs Gnistanin riveissä. Maaleja on syntynyt sarjapeleissä kunnioitettavat 74.

Viime kaudella hyökkääjä iski 15 maalia 25 ottelussa ja edellisellä peräti 23 osumaa 24 ottelussa, ollen silloin Kakkosen A-lohkon toiseksi paras maalintekijä Joel Pohjanpalon jälkeen. ”Mude” on maalien lisäksi tullut tunnetuksi pelaajana, joka antaa aina kaikkensa vetäessään pelipaidan päälleen.
Pitkään Gnistania edustaneella Mustosella oli tänä talvena edessä vaikea valinta, sillä miehen kasvattajaseura POHU nousi Kakkoseen 36 vuoden tauon jälkeen.
– Gnistan on aina ollut ykkösvaihtoehto, mutta olin tavallaan luvannut, että jos POHU joskus nousee Kakkoseen niin lähden mukaan. Halusin kuitenkin jatkaa Oulunkylässä, joten jouduin nyt vähän syömään sanojani.
– Viime kausi oli lopulta tosi kova pettymys. Niin monta kertaa olisi voinut sen yhden tai kaksi pistettä ottaa kauden aikana. Kyllä se pitkään paino vielä kauden jälkeen, ”Mude” muistelee pisteen päähän nousukarsinnoista päättynyttä viime kautta.
– Tavoite on jälleen kerran oman lohkon voitto. Haluan olla mukana nousemassa, tai ainakin karsimassa noususta, ja sen takia haluan Gnistanissa jatkaa.
– Valmennus on ollut Gnistanissa mun aikana aina hyvää ja niin on nytkin. Treenit on tosi monipuolisia ja joukkue näyttää hyvältä. Sopiva sekoitus nälkäisiä nuoria ja kokeneempia kavereita. Intoa riittää, Mustonen kuvailee.
Erkka V. Lehtola oli tyytyväinen lisättyään tehokkaan maalintekijän joukkoihinsa.
– Futista pelataan yleisölle. Mustonen on väriläiskä, joka ei jätä ketään kylmäksi. Hän on taistelija ja periksiantamaton voittajatyyppi. Näitä ominaisuuksia on valmentajana helppo arvostaa.
– Tietysti häneltä odotetaan myös maaleja. Hienoa, että Mude jatkaa Gnistanissa.
Tuomas Mustonen
Syntymävuosi: 1985
Pelipaikka: Hyökkääjä
Edelliset seurat: FC POHU, KäPa
Pelaajakortti 2012

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.