Gnistan ja Haka tasaväkisiä


Gnistanin vastus perjantaina Myyrmäki-hallissa oli kovaa luokkaa. Veikkausliigan välittömästi takaisin pyrkivä Haka toi otteluun ykkösmiehistönsä. Tasaisen ottelun päätyttyä taululta löytyivät lukemat 1-1.

Valkeakoskelaiset tulivat kamppailuun kovalla vauhdilla ottaen keltapaidoilta tilan ja ajan pois. Vähitellen Hakan alkupyrähdyksen raju tempo kuitenkin rauhoittui ja Gnistan alkoi saada omaa peliään kulkemaan.
Gnistanin keskikentän kolmikko Rodriguez-Lepola-Koskinen piti läpi ottelun Hakan pelinrakentelun hyvin aisoissa. Erityisesti Edu Rodriguez oli tuttuun tapaansa aina siellä missä tapahtui ja vei kerta toisensa jälkeen pidemmän korren kaksinkamppailuissa.

Ottelun avausmaali syntyi 17 minuutin kohdalla komealla tavalla. Gnistanin vasemmalta laidalta rakennellun hyökkäyksen jälkeen pallo päätyi aivan rangaistusalueen rajan ulkopuolella Antton Koskiselle ja mies ampui kierteisen laukauksen kohti valkeakoskelaisten maalin takanurkkaa. Ville Kauppinen haroi maalillaan tyhjää ja pallo painui komeassa kaaressa häkkiin.

Gnistanin maalilla Timo Aaltonen esitti muutaman tärkeän pelastuksen. Erityisesti lähietäisyydeltä tulleen Venance Zezen laukauksen eteen venyminen oli Timolta huikea torjunta. Tauolle mentiin lopulta tilanteessa 1-0.

Gnistan suoritti tauolla kaksi vaihtoa. Anthony Mwanga korvasi oikealla laidalla Miro Kautin ja Biran Jeng tuli Rami Murron tilalle.
Toinen jakso oli tasaista vääntöä. Gnistanin kannalta puolisko alkoi ikävästi, sillä Haka kavensi ottelun, kun toista jaksoa oli takana 7 minuuttia. Pitkä pallo lipsahti Gnistanin puolustukselta harmittavan helposti Hakan Topi Järvelle, joka ehti tökkäämään pallon maaliin ohi vastaan tulleen Aaltosen.
Molemmat joukkueet hakivat loppuun asti ratkaisua ja tilanteita nähtiin kummassakin päässä. Kumpikaan ei kuitenkaan saanut palloa enää maaliin asti ja näin lopputulokseksi jäi 1-1.
Erkka V. Lehtola oli ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen omiensa esitykseen ja ilmeeseen.
– Olen kovin ylpeä pelaajista. Esitys oli todella ryhdikäs, nyt tehtiin töitä joukkueena. Vastus oli kova, alkutalvesta vahvistunut ja liiganousuun tähtäävä Haka, joten tulokseenkin on oltava tyytyväinen. Emme taipuneet missään vaiheessa.
– Miinuspuolelle jää tietyisti Hakan turhan helposti syntynyt tasoitusmaali. Lisäksi palloa olisi pitänyt muutamina hetkinä pystyä hallitsemaan paremmin.
– Tämä oli erittäin onnistunut päätös toiselle treenijaksolle. Huomenna sitten pelataan lätkää, hiihdetään, lasketaan liukureilla ja saunotaan päälle. Kundit ovat illanviettonsa ja sitä seuraavan viikon talviloman ansainneet, Lehtola päättää.
FC Gnistan 1-1 FC Haka
Gnistan: Aaltonen, Murto (Jeng 46′), Kuusijärvi, Takamäki, Kabashi, Rodriguez (Carter 90′), Koskinen, Lepola (Spangar 56′), Selin, Kauti (Mwanga 46′), Pastila (Kuqi 64′)
Maalit:
Gnistan: Koskinen 17′
Haka: Järvi 52′

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.