Markkanen jatkaa G-paidassa!

Samuli Markkanen (-84) on tehnyt FC Gnistanin kanssa jatkosopimuksen. Viime kaudeksi Oulunkylään vuoden HIFK-visiitin jälkeen palannut ”Sambe” on edustanut Gnistania muutamaa kautta lukuunottamatta jo B-juniorista asti.

Vuosina 2005 ja 2006 Markkanen pelasi Ykköstä PK-35:n riveissä ja 2008-09 USA:n yliopistosarjaa Averett Universityssä. Jalkapallouransa mies aloitti FC POHUssa, josta matka jatkui B-juniorina Gnistanin paitaan.
Nopeana laitahyökkääjänä Oulunkylän yleisölle tutuksi tullut Sambe oli viime kaudella yksi Gnistanin kokoonpanon vakiokasvoista ahkeroiden 23 ottelua Kakkosessa.
– Vähän lyhyeksi jäätiin tavoitteesta ja kyllähän se harmittaa. Pitkään tuli mietittyä jatkoa kauden jälkeen lähinnä henkilökohtaisista syistä. Aika selvää se kuitenkin oli, että Gnistanissa jatkan, vaikka muualtakin kyseltiin. Gnistan on tuttu ja hyvä seura, ja lisäksi Erkka vakuutti omilla puheillaan, Markkanen kertoo.
Viime kaudella usein laitapuolustajankin paikalla nähty Markkanen on valmentaja Erkka V. Lehtolan papereissa merkattu selvästi hyökkäävään roolin, jossa mm. miehen nopeus pääsee oikeuksiinsa.
– Laita tai hyökkäys on paljon mieluisempi pelipaikka. Pääsee osallistumaan hyökkäyksiin vielä pykälän enemmän, vaikka viime kaudellakin rooli oli myös puolustajana aika hyökkäävä.
Markkanen lupailee Oulunkylän lehtereille saapuville katsojille viihdyttävää futista.
– Treenikausi on sujunut oikein mukavasti. Olen viihtyny todella hyvin ja on ollut kiva treenata. Ainakin tähän astisen perusteella tullaan pelaamaan viihdyttävää futista ja joukkue näyttää pikku hiljaa siltä, että se on Kakkoseen oikein hyvä nippu. Kärkisijoista taistellaan.
Lehtolalle kokeneen pelaajan jatkaminen Oulunkylässä on luonnollisesti mainio uutinen.
– Samben jatko on kuin myöhästynyt joululahja. Hän on erinomainen urheilija, fiksu ja hyväasenteinen pelaaja, ehdottomasti tämän sarjan parhaimmistoa. Lisäksi hän osaa tehdä maaleja, Lehtola summaa.
– Olen sanonut Sambelle etsiväni Gnistaniin riittävästi puolustajia, jotta hän voi olla oma vaarallinen itsensä hyökkäävän laitapelaajan tai jopa puhtaan keskushyökkääjän roolissa.
Samuli Markkanen
Syntymävuosi: 1984
Pelipaikka: Laitahyökkääjä / hyökkääjä
Edelliset seurat: POHU, PK-35, HIFK

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.