Woodward jatkaa Oulunkylässä

Jo vuodesta 2007 lyhyttä itä-Helsingin visiittiä lukuunottamatta Gnistanin keltapaitaa kantanut Samuel Woodward (-87) jatkaa tulevallakin kaudella Oulunkylässä.

Viime kaudella peliaika Jani Honkavaaran komentamassa joukkueessa oli kortilla. Alkukauden loukkaantumisesta toivuttuaan Woodylla oli vaikeuksia murtautua vakiintuneeseen ykköskokoonpanoon.
– Viime kausi lähti alusta asti väärille raiteille. Joukkueen pelitapa ei oikein tukenut omia vahvuuksiani ja hyvin menneen alkukauden jälkeen oli vaikea syrjäyttää runkoa. Aika paljon jäi hampaan koloon, Woody kertaa mennyttä kautta.
Jatkaminen Gnistanin riveissä ei ollut vaikean kauden jälkeen itsestään selvää. Erkka V. Lehtolan tulo joukkueen päävalmentajaksi teki kuitenkin lopulta päätöksestä helpon.
– Mietin aika pitkään jatkoa Gnistanissa, kunnes kuulin Erkan tulosta mukaan. Kaikkien valmentajien kanssa en olisi jatkanut. Valmentajasta täytyy kuitenkin olla itselle iloa ja hänen pitää pystyä opettamaan uusia asioita. Tiesin myös, että Erkan tapa pelata futista on samanlainen kuin omani.
Woody uskookin, että Lehtolan pallonhallintaan perustuva pelisysteemi antaa miehelle huomattavasti paremmat lähtökohdat ison roolin ottamiseen Keltaisten hyökkäyspelissä.
– Nyt ollaan siirtymässä pelaavampaan systeemiin, jossa pallo liikkuu nopeasti maata pitkin. Sellaista futista olen tottunut itsekin pelaamaan ja omat vahvuuteni sopivat siihen parhaiten.
– Porukkaan on tullut mukaan hyviä nuoria kundeja, jotka myös ovat tottuneet pelaavampaan futikseen. Itse edustan jo joukkueen vanhempaa puolta, joten täytyy näyttää nuoremmille vähän esimerkkiä ja ottaa kentällä pelillistä johtajuutta.
Ensimmäisen treenijakson aikana Oulunkylän Fair Pay Areenalla taitojaan kävivät esittelemässä useat keltapaitaan pyrkineet futaajat. Woodyn mielestä nyt kasassa oleva porukka alkaa näyttää hyvältä.
– Nyt on eräänlainen murrosvaihe menossa ja aika paljon uusia pelaajia on tulossa joukkueeseen. Mukaan liittyneiden kundien perusteella ensi kauden joukkueesta on kuitenkin tulossa hyvä nippu.
– Gnistanissa on ollut aika monta vuotta sama runko kasassa ja samanlaisen yhteishengen saaminen uudistuneeseen porukkaan luonnollisesti kestää. Eiköhän se tässä kauden mittaan kuitenkin löydetä, Woody lupailee.
Päävalmentaja Erkka V. Lehtola on erittäin tyytyväinen Woodyn päätökseen jatkaa Keltaisten joukoissa.
– Lämmittää kovasti, että Woody jatkaa Gnistanin paidassa ja pyrkiii nousemaan uudelleen framille.
– Älykkäälle, taitavalle ja ovelalle pelaajalle on tietysti käyttöä meidän vahvaan pallonhallintaan perustuvassa pelitavassamme. Lisäksi Woody viimeistelee paikan saadessaan hyvällä prosentilla.
– Pitkän valmistautumiskauden tavoitteena on rakentaa pelimiehen fysiikka sellaiseksi, että hän jaksaa olla vaarallinen 90 minuuttia. Marras- ja joulukuun tapahtumien perusteella hän vaikuttaa olevan valmis tähän hikiseen haasteeseen.
Samuel Woodward
Syntymävuosi: 1987
Pelipaikka: Hyökkääjä / Hyökkäävä keskikenttä
Edelliset seurat: SAPA, FC Jokerit, HJK, Viikingit
Pelaajakortti 2012

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.