Vuoden viimeisestä ottelusta tasapeli

Ensi kaudella samassa Kakkosen Etelälohkossa taistelevat Gnistan ja Kauniaisista tuleva GrIFK kohtasivat toisensa lauantaina harjoitusottelun merkeissä. Lukuisia uusia potentiaalisia pelimiehiä kotiyleisölleen esitellyt Gnistan hallitsi suurimmaksi osaksi kenttätapahtumia, mutta 90 minuutin jälkeen taululta löytyneet 1-1 lukemat vastasivat lopulta melko hyvin ottelun kulkua.

Gnistanin kokoonpanossa oli muutama viikko sitten pelattujen harjoitusotteluiden tapaan monia uusia kasvoja. Viime kaudella keltapaidassa esiintyneitä pelaajia nähtiin lauantaina Ogelissa neljä kappaletta: Atte Otronen avasi maalissa ja Joonas Kauti sekä Samuel Woodward keskikentällä. Toiselle puoliajalle Rami Murto tuli vaihdosta oikeaksi pakiksi.
Gnistan hallitsi ottelussa alusta alkaen palloa ja oli lähellä murtautua useampaan otteeseen näppärillä syöttöyhdistelmillä GrIFK:n puolustuksen läpi. Ratkaisevissa syötöissä ja hyökkäyksien päättämisessä oli kuitenkin vielä toivomisen varaa ja vierailijat selvittivät tilanteet kunnialla.
Kotijoukkueen pallonhallinnasta huolimatta lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä puoliskolla oli vikkelästi vastahyökkäyksiin lähtenyt IFK. Vartin jälkeen Keltaisten kulmapotkusta lähtenyt vierailijoiden nopea hyökkäys päättyi ”Granin” kärkimiehen viuhuvaan laukaukseen, joka tömähti voimalla yläriman ja maaliviivan kautta takaisin peliin. Vihreäpaitaiset vierailijat väläyttelivät nopeita pystysyöttöjä muutamaankin otteeseen, mutta linjamies oli lippunsa kanssa tarkkana ja kotijoukkue selvisi ilman takaiskuja ensimmäisestä puoliajasta.
Toisella puoliajalla pelin henki säilyi ensimmäisen 45 minuuttisen kaltaisena. Ottelua hallinnut Gnistan onnistui vihdoin iskemään ottelun avausmaalin, kun kymmenisen minuuttia toista puoliaikaa oli takana. Keltapaidat karkasivat nopeaan 3-1 hyökkäykseen ja Joonas Kauti vapautti Samuel Woodwardin läpi oikealta laidalta. ”Woody” viimeisteli viileästi takanurkkaan ja taululle 1-0.
GrIFK onnistui kuitenkin nousemaan tasoihin, kun peliä oli jäljellä vartin verran. Pallo päätyi Gnistanin rankkarialueen rajan tuntumassa vieraiden hyökkääjälle, joka roikutti pelivälineen tyylikkäästi maalille hieman aiemmin vaihdetun Lukas Nybäckin yli.
Muutamasta hyvästä tilanteesta ja useista kulmapotkuista huolimatta Keltaiset eivät onnistuneet nappaamaan johtoa uudelleen haltuunsa ja näin loppulukemiksi jäivät 1-1.
Gnistanin valmentaja Erkka V. Lehtola löysi noin kuukauden verran harjoitelleen joukkueensa esityksestä sekä hyvää että huonoa.
– Jos matsissa olisi jaettu pisteitä, olisimme hävinneet niitä kaksi. Peli olisi pitänyt ehdottomasti voittaa. Emme vain olleet riittävän tehokkaita. Miinuspuolelle jäi myös yksi päästetty maali sekä pirteästi pelanneen Teemu Keisasen nilkkavamma.
– Toki pelissä oli paljon hyvääkin. Varsinkin ensimmäisen jakson lopussa ja toisen alussa meidän pallonhallintapelissä oli paljon niitä elementtejä, joita halutaan nähdä jatkossakin ja entisestään vahvistaa. Hyvinä hetkinä pelissä oli rytmi, toisin kuin kahden viikon takaisessa Klubi 04 -matsissa.
– Myös monet yksilöt onnistuivat. Varsinkin keskiakseli oli tänään melko vahva. Topparit Teemu Lukkari ja Biran Jeng pääsivät melko helpolla, mutta pärjäsivät hyvin, keskikentällä Antton Koskinen oli taas aktiivinen, kymppipaikalla pelannut Samuel Woodward otti kaivatun ison roolin hyökkäyspelissä ja kärjessä esiintynyt Teemu Pastila parantaa koko ajan, Lehtola päättää.
Seuraavat harjoitusottelut Gnistan pelaa ensi vuoden puolella. Niistä tiedotetaan näillä sivuilla heti kun ajankohdat ja vastustajat on sovittu.
Gnistan 1-1 GrIFK (Woodward 55′)
Gnistan: Atte Otronen (Lukas Nybäck 63′), Teemu Keisanen (Aleksi Tuominen 45′), Teemu Lukkari, Biran Jeng, Basam Elfadl (Rami Murto 45′), Mikko Vesterinen (Anthony Mwanga 60′), Juuso Rantanen (Totti Oja 63), Antton Koskinen, Joonas Kauti (Aku Vapaa 63′), Samuel Woodward (Teemu Keisanen 80′), Teemu Pastila (Joonas Kauti 80′)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.