Maalivahdit jatkosopimuksiin

Gnistanin maalivahdit Timo Aaltonen (-86) ja Atte Otronen (-92) ovat allekirjoittaneet jatkosopimukset. Vuosi sitten Oulunkylään siirtynyt kaksikko odottaa pelipaikasta tiukkaa kamppailua. Menneellä kaudella Otronen suoritti asepalvelustaan ja Aaltonen kantoi päävastuun torjuntatehtävistä.

Tulevalla kaudella Otronen pyrkii tosissaan haastamaan Aaltosen paikasta tolppien välissä.
– Kyllähän se intti luonnollisesti häiritsi, kun välillä tuli muutaman viikon putkia ettei päässyt treeneihin ollenkaan. Ei siinä oikein päässyt kehittymään saati sitten haastamaan Timoa ykkösveskan paikasta, Otronen pohtii.
– Nyt on kuitenkin tuota urakkaa enää pari viikkoa jäljellä. Innolla odotan, että pääsee tammikuussa käynnistämään pre-seasonin ja nostamaan treenimääriä taas sille tasolle mihin on tottunut. Toivottavasti sitten harkkamatseissa saa näytönpaikkoja ja onnistuu niissä.
Vuosi sitten HJK:n värit keltapaitaan vaihtaneelle Atelle jatkaminen Gnistanissa oli helppo päätös.
– Joo, olihan se selkeä ratkaisu. Hyppäsin Ogeliin hyvästä organisaatiosta eli HJK:sta, mutta en ole missään vaiheessa joutunut pettymään. Taustat ja organisaatio on hyvässä kunnossa myös Gnistanissa. Lisäksi valmennus oli jo viime kaudella erittäin hyvää ja nyt on sama homma.
Myös ykkösmaalivahdin tonttia viime kauden hoidellut Aaltonen odottaa tasaisempaa kilpailutilannetta innolla.
– Kyllä sitä itsekin tykkää enemmän pelata kun on kilpailua. Joutuu paiskomaan enemmän hommia, jos meinaa pitää pelipaikasta kiinni. Atte on hyvä veska ja nyt kun pääsee vielä intistä niin varmasti tulee tiukkaa kamppailua, Aaltonen kertoo.
– Viime kaudesta jäi ihan hyvät fiilikset vaikka vähän jäikin hampaankoloon. Erkan tulo valmentajaksi vaikutti tietysti osaltaan jatkamiseen Gnistanissa. Erkka on tuttu valmentaja FC Espoosta ja niiltä ajoilta on hyvät muistot.
Päävalmentaja Erkka V. Lehtola oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen kiinnitettyään molemmat maalivahdit Oulunkylään tulevallekin kaudelle.
– Timon ja Aten sopimusten myötä yksi joukkueen rakentamisen tärkeimmistä peruspilareista on kunnossa. Luotin näiden miesten haluun jatkaa Gnistanissa, enkä kartoittanut uusia maalivahtivaihtoehtoja.
-Timo oli hyvä jo aikanaan valmentamassani FC Espoossa, ja nyt hän on vielä parempi. Atte taas haluaa intohimoisesti kehittyä ja samalla haastaa Timon kilpailuun pelipaikasta. Joukkueen ja valmennuksen kannalta tilanne on ideaali, Lehtola myhäilee.
Timo Aaltonen
Syntymävuosi: 1986
Pelipaikka: Maalivahti
Edelliset seurat: FC 89, FC Espoo, Atlantis FC
Pelaajakortti 2012
Atte Otronen
Syntymävuosi: 1992
Pelipaikka: Maalivahti
Edelliset seurat: HJK

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.