Joonas ja Miro Kauti jatkavat Gnistanissa

Kautin veljekset Joonas (-90) ja Miro (-92) jatkavat ensi kaudellakin Gnistanin paidassa. Joonas allekirjoitti uuden kaksivuotisen sopimuksen ja Mirolla käynnistyy oman sopimuksensa toinen vuosi.

Kaudesta 2011 Oulunkylässä pelannut laitahyökkääjä Joonas Kauti esiintyi Gnistanin paidassa menneellä kaudella Kakkosessa 22 kertaa viimeistellen kolme maalia.
– Kokonaisuutena viime kausi oli ihan jees. Alkukausi meni hyvin, mutta sitten tuli pieni katkos ja voittavaan kokoonpanoon ei oikein päässyt murtautumaan. Olisihan niitä onnistumisia voinut enemmänkin tulla.
Joonas suuntaa tammikuussa puoleksi vuodeksi Barcelonaan opiskelijavaihtoon. Kuten kahden vuoden sopimus kuitenkin kertoo, ovat tavoitteet yhtä kevätkautta kauempana horisontissa. Joonakselle päätös jatkaa Oulunkylän tutussa ympäristössä oli helppo.
– On se tietenkin helpompi palata kesken kauden mukaan, kun on tuttu paikka mihin tulla. Siinäkin mielessä päätös jatkaa Gnistanissa oli selkeä. Lisäksi Ogelissa on nyt käynnissä Erkan johdolla mielenkiintoinen projekti, jossa haluan olla mukana.
– Uusia nuoria taitavia jätkiä on tullut mukaan. Viime kauden pelitapaan tuleekin pientä muutosta. Pallon pitäisi liikkua vauhdilla maata pitkin.
Valmentaja Erkka V. Lehtola kertoo, että vaihtoon lähtemisestä huolimatta Joonaksen kahden vuoden sopimus oli tärkeä kiinnitys.
– Halusimme ehdottomasti pitää Joonaksen joukkueessa, vaikka hän on alkukesään asti opiskelijavaihdossa Barcelonassa. Nyt tehty kahden vuoden sopimus alleviivaa kummankin osapuolen uskoa kehittymiseen.
– Nopea ja vaarallinen 1v1-pelaaja on kaikille tasoille kova sana. Laitahyökkääjän lisäksi näen Joonaksen myös vaihtoehtoisena keskushyökkääjänä, Lehtola sanoo.
– Barcelona on myös kaikista maailman paikoista paras opiskelijavaihtoon. Kosketus palloon paranee pelkästään Katalonian ilmaa hengittämällä.
Miro Kauti liittyi Gnistanin riveihin vuosi sitten. Cupin peleissä ja alkukaudesta hyvin peliaikaa saaneen hyökkääjän loppukausi meni kuitenkin loukkaantumisen takia penkin alle.
– Kausi alkoi hyvin, pääsin pelaamaan mukavasti ja pelitkin meni ihan jees. Välillä oli kyllä vaikeuksia mahtua kokoonpanoon ja loppukauden pilasi sitten täysin kesän lopulla tullut rasitusmurtuma, Miro muistelee.
– Nyt tammikuussa treenien jatkuessa pääsee taas täysillä mukaan eikä tarvitse enää varoa mitään. Innolla odotan kevättä ja tulevaa kautta. Olen viihtynyt Ogelissa tosi hyvin ja uusi porukka vaikuttaa erittäin lupaavalta. Ei käynyt kyllä mitään muita vaihtoehtoja mielessä kuin jatkaa Gnistanissa.
Lehtola odottaa mielenkiinnolla Miron liittymistä täysillä mukaan joukkueeseen syksyn kuntoutuksen jälkeen.
– Miro on mulle pelaajana kääntämätön kortti. Hän missasi koko syyskauden loukkaantumisen vuoksi ja on toistaiseksi lähinnä kuntouttanut itseään harjoituksissa. Sitä hän on kuitenkin tehnyt päättäväisesti, joten valmentajille on välittynyt kuva eteenpäin pyrkivästä nuoresta pelaajasta.
– Olen hyvin kiinnostunut näkemään millaista jälkeä Miro saa terveenä ja hyväkuntoisena aikaan, Lehtola päättää.
Joonas Kauti
Syntymävuosi: 1990
Pelipaikka: Laitahyökkääjä / hyökkääjä
Edelliset seurat: PuiU, PK-35, PKKU
Miro Kauti
Syntymävuosi: 1992
Pelipaikka: Hyökkääjä
Edelliset seurat: PuiU, HJK, PK-35

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.