Gnistan 2-2 MP


Sunnuntaina Oulunkylän ikivihreällä Fair Pay Areenalla Gnistan kohtasi itälohkon kärkikamppailussa vahvasti mukana olevan Mikkelin Palloilijat. Kuten viikko sitten Laajasalossa, onnistui Gnistan jälleen nousemaan kahden maalin takaa tasapeliin.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen komennossa ja pallo pysyi sitkeästi mikkeliläisten kenttäpuoliskolla. Gnistan hankki useita kulmia, mutta huolimatta Markkasen ja Spangarin vaarallisen näköisistä palloista, ei kukaan saanut päätään väliin riittävällä tarkkuudella.
16 minuutin kohdalla MP kuitenkin iski ottelun avausmaalin kesken Keltaisten painostuksen. Etukäteen vaaralliseksi tiedetty vapaapotkujen erikoismies Jerry Särkkä toimitti pallon vaparista Gnistanin rangaistusalueelle, jossa Jiri Haikonen jatkoi pallon päällään Francisco Torresille, joka puolestaan iski pallon verkkoon ohi Timo Aaltosen.
Maalin jälkeen Gnistan jatkoi painostustaan, mutta jälleen kerran laihoin tuloksin. Mustonen ja Opoku onnistuivat muutamaan otteeseen murtamaan näppärillä syötöillä mikkeliläisten puolustuksen, mutta Ville Taivallantti pystyi pitämään maalinsa puhtaana hyvin ajoitetuilla vastaantuloillaan.
Ennen taukoa mikkeliläiset iskivät vielä lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan. Gnistanin puolustus kompuroi omassa päässään ja Teemu Pastilla sai pallon ilmaiseksi Keltaisten rankkarialueella. Syöttö löysi vapaana olleen Torresin, joka iski 0-2 lukemat taululle.
Toisella puoliajalla Gnistan esitteli kotiyleisölleen uuden pelaajan, kun Davids Uhmo korvasi Julius Rikbergin. Aikaisemmin mm. FC Espoon riveissä Ykköstä pelannut Uhmo edustaa Gnistania loppukauden ajan. Keltaiset joutuivat yllättäen tekemään tauolla myös toisen vaihdon, kun Aaltonen oksensi kopissa ennen toisen puoliskon alkua. Atte Otronen pikakomennuksella maaliin ja toinen puoliaika oli valmis alkamaan.
Puoliaika alkoi hienoisella MP:n hallinnalla ja Otronen joutui heti tositoimiin. Mikkeliläisten Haikonen pääsi tykittämään takatolpalta volleyn, jonka eteen Atte venytti hienosti ja puolustus siivosi pallon lopulta maaliviivalta. Tämä tuntui herättävän kotijoukkueen mukaan taisteluun ja pelin painopiste siirtyi vähitellen vieraiden päähän.
Kavennusmaali syntyi lopulta 57 minuutin jälkeen. Mikko ”Hupi” Huupponen asettui antamaan kentän vasemmalta puolelta n. 35 metristä tuomittua vapaapotkua. Hupi tykitti pallon vaparista komeasti aivan vierasjoukkueen maalin takayläkulmaan ja kotiyleisö oli täysin haltioissaan.
Maalin jälkeen Gnistan jatkoi hyvää hyökkäyspeliään. Erityisesti Uhmo ja Opoku tuntuivat olevan usein samalla aaltopituudella ja miehet puhkoivat mikkeliläisten puolustusta siihen malliin, että tasoitus näytti olevan vain ajan kysymys. 66 minuutilla maali sitten nähtiinkin. Hienosti pelattu tilanne pienessä tilassa, jonka päätti David Opoku tykittämällä pelivälineen varmasti MP-maalin ylänurkkaan.
Tasoituksen jälkeen peli hieman tasoittui ja varsinkin viimeisillä minuuteilla MP sai aikaan kovaa painetta Gnistan maalille kulmapotkuista ja vapareista. Otronen ja puolustus kuitenkin selvittivät tilanteet ja pisteet tasattiin lukemin 2-2. Kun samaan aikaan sarjakärki JäPS hävisi Lahdessa Kuusysille, on itälohkon kärkikamppailu edelleen tiukkaakin tiukempi.
Valmentaja Jani Honkavaaran kommentit ottelun jälkeen:
”Vastustaja oli tehokas ensimmäisen puoliajan viimeistelyssään, ja me puolestamme olimme tehottomia, peli itsessään oli meiltä ihan ok pelaamista. Puolustuserikoistilanteissa olemme tällä hetkellä luvattoman heikkoja.”
”Timo ei voinut maaleille mitään, eikä hänellä torjuntoja tainnut ollakaan. Atte tuli hyvin sisään ja otti 0-2 tilanteessa game-saverin ja antoi meille mahdollisuuden tulla takaisin peliin. Onneksi pojat vastasivat huutoon.”
”Hupi onnistui vapareissa tänään hyvin ja teki meille tärkeän kavennuksen. Dave (Opoku) puolestaan on hyvä viimeistelijä ja luo myös muille paikkoja, kuten tänään, kun teki tasoituksen ja hetkeä myöhemmin petasi Edulle sauman tehdä johtomaalin.”
”Tasapeliin voi olla tyytyväinen kun ajattelee, että oltiin jo toista kertaa kahden maalin takamatkalla reilun viikon sisällä. Siinä mielessä joukkue osoittaa hyvää taistelumoraalia.”
Perjantaina taistelu jatkuu jälleen Oulunkylässä. Klo 18.30 alkavassa ottelussa vieraaksi saapuu Kiffen. Tervetuloa!
Gnistan 2-2 MP
Gnistan: Aaltonen (Otronen 46′), Huupponen, Lauretsalo, Lönnström, Markkanen, Kuikka, Rodriguez (K. Louhisto 90+1′), Spangar, Rikberg (Uhmo 46′), Mustonen, Okopu
Maalit:
Gnistan: Huupponen 57′, Opoku 66′
MP: Torres 17′, 45′
Varoitukset:
Gnistan: Mustonen 40′, Huupponen 57′
MP: Torres 33′, Särkkä 83′

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.