Futura 1-2 Gnistan


Lauantaina Gnistan kohtasi Porvoossa vielä teoriassa putoamisvaarassa olleen Futuran. Pysyäkseen JäPSin ja Mikkelin Palloilijoiden kyydissä kärkikamppailussa, oli Gnistanin lähes pakko napata mukaansa täydet kolme pistettä. Näin loppuun asti taistelleet Keltaiset tekivätkin David Opokun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla syntyneellä voittomaalilla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä. Gnistan piti palloa hieman enemmän, mutta molemmat joukkueet saivat aikaseksi muutaman maalintekotilanteen. Kotijoukkueelta erityisesti isokokoinen ja nopea Georges Ebongue aiheutti Gnistanin puolustukselle päänvaivaa. Gnistanilla taas Tuomas Mustosella oli muutama paikka viedä vieraat johtoon, mutta ensimmäisellä puoliskolla ei vielä osumia nähty.
Toisen puoliajan alussa Futura siirtyi Henri Määtän maalilla 1-0 johtoon, mutta tasoitusta ei tarvinnut odottaa kauan. Sisuuntuneet keltapaidat iskivät vain 2 minuuttia myöhemmin. David Opoku pelasi näppärästi kantapäällään Mustosen hyvään vetopaikkaan kotijoukkueen rangaistusalueella, eikä Mude tällä kertaa erehtynyt vaan niittasi pallon takanurkkaan. Henkisesti tärkeä maali, joka siirsi otteen jälleen vahvemmin Gnisulle.
Gnistanilla oli tasoituksen jälkeen hyviä paikkoja ratkaista ottelu, mutta Futuran puolustus ja maalivahti Robin Olenius selvittivät tilanteet ja näytti siltä, että ottelu päättyisi Gnistanin kannalta ikävään 1-1 tasapeliin.
Kello kävi jo varsinaisen peliajan viimeistä minuuttia, kun Gnistanin taistelu vihdoin palkittiin. Rami Murto sai purkupallon Futura-puolustukselta vasemmalle laidalle ja toimitti pallon samantien takaisin boksiin. Keskitys löysi vapaaksi unohtuneen David Opokun, jonka pusku ohi Oleniuksen käynnisti helpottuneet juhlat Kipinä-leirissä.
Näin Gnistan säilytti paikkansa pisteen päässä myöskin oman ottelunsa voittaneen JäPSin takana. Kolmantena seuraa edelleen PK-35/VJS:n kaatanut MP. Viimeiselle kahdelle kierrokselle riittää siis jännitettävää!
Valmentaja Honkavaaran kommentit ottelusta:
”Noustiin taas kerran takaa rinnalle ja tällä kertaa ohi. Hienoa katsella jätkien tekemistä, kun luotto omaan tekemiseen on kova.”
”Viimeinen vartti jaksettiin jauhaa ja pelata omaa peliä. Onneksi Daven nuppi oli oikeassa asennossa maalilla. Mude ja Dave tekivät tänään tärkeät maalit kumpainenkin.”
”Hyvä suoritus koko joukkueelta. Tästä on hyvä jatkaa Kyykkä-peliin!”
Futura 1-2 Gnistan
Gnistan: Aaltonen, Murto, Björkstrand, Lauretsalo, Markkanen, Uhmo (Rikberg 67′), Kuikka, Rodriguez, Spangar, Opoku, Mustonen (Woodward 90+2′)
Maalit:
Futura: Määttä 48′
Gnistan: Mustonen 50′, Opoku 90′
Varoitukset:
Futura: Gökcil 70′
Gnistan: Lauretsalo 32′, Rodriguez 43′, Kuikka 68′

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.