Gnistan 2-2 JäPS


Järvenpään Palloseura saapui lauantaina Oulunkylän Fair Pay Areenalle Kakkosen itälohkon kärkitaistoon. Joukkueet lähtivät otteluun tasapisteistä sarjan kärkisijoilta. Tasapeli oli Gnistanin kannalta pettymys, sillä Keltaiset hallitsivat kenttätapahtumia ja loivat varsinkin ensimmäisellä puoliajalla runsaasti maalintekotilanteita.

Gnistanin hyökkäyspeli näytti heti alkuvihellyksestä asti paremmalta kuin aikoihin. Woodward, Kauti & Mustonen trio tunkeutui jatkuvasti näppärillä syötöillä läpi JäPS-puolustuksen. Mude olikin asialla jo muutaman minuutin jälkeen, rynnäten puolustuksen selustaan pelattuun palloon. Järvenpääläisten pakki repi miehen takaapäin nurin ja tuomari viittoi epäröimättä rankkaria. Mustonen asettui itse pallon taakse, mutta tällä kertaa Muden yritys oli melko löysän näköinen ja JäPS-molari Altti Mäkinen nappasi pallon syliinsä.
Seuraavaa pilkkua ei tarvinnut kuitenkaan odottaa kauaa. Viitisen minuuttia ensimmäisestä rankkarista Eduardo Rodriguez kaadettiin alueella ja pallo jälleen pilkulle. Tällä kertaa vetämään asteli Samuel Woodward. Woodyn laukaus upposi tarkasti vasempaan alanurkkaan, vaikka Mäkinen oli tälläkin kertaa hyvin mukana. Taululle ansaitusti 1-0.
Johtomaalin jälkeen Gnistan jatkoi näyttävää hyökkäyspeliään, mutta lukuisista tilanteista huolimatta tauolle mentiin ”vain” 1-0 tilanteessa.
Toiselle puoliajalle JäPS tuli selvästi terävämmin ja otti pelin hienoiseen hallintaansa. Keltaiset kuitenkin onnistuivat vihdoin iskemään toisen maalinsa 53 minuutin kohdalla. Topparin tontilla vakuuttavasti esiintynyt Jani Lauretsalo riisti pallon JäPS-hyökkääjältä kotijoukkueen rankkarialueen ulkopuolella, ohitti tyylikkäästi pari järvenpääläispelaajaa ja lähetti pitkän korkean syötön kohti puolustuksen ohi spurtannutta Joonas Kautia. Joonas ehti palloon ennen vastaan tullutta Mäkistä, tökkäsi pallon näppärästi miehestä ohi ja siirsi lopulta pelivälineen tyhjään maaliin. 2-0.
JäPS kuitenkin tuli vielä peliin mukaan. 77 minuuttia kellossa ja järvenpääläiset saivat hieman halvalta haiskahtaneen vapaapotkun kotijoukkueen rangaistusalueen rajalta. Jani Myllyniemi sijoitti vaparista pallon tarkasti aivan vasempaan alanurkkaan ja kavennus oli tosiasia.
10 minuuttia myöhemmin sama mies oli asialla. Vaihdosta mukaan peliin tullut JäPS-hyökkääjä Antti Autio löysi tilaa Gnisun rangaistusalueen oikealta laidalta ja toimitti pallon vapaana keskellä aluetta olleelle Myllyniemelle, joka iski pallon verkkoon. 2-2.
Keltaisilla oli vielä ottelun lopussa paikka niitata voittomaali, mutta Mäkinen yhdessä puolustuksen kanssa pelastivat järvenpääläiset. Näin siis pisteet tasattiin kärkikamppailussa.
Valmentaja Jani Honkavaaran kommentit:
”Otteluun valmistautuminen oli haastavaa, koska meillä oli paljon poissaoloja. Kaikki kolme vaihtopelaajamme olivat hieman vaivaisia, eikä kukaan olisi pystynyt pelaamaan täyttä matsia. Myös Kyttä oli hieman vaivainen, mutta suoriutui hyvin.”
”Ottelu itsessään jätti paljon jossiteltavaa mutta tulosta pitää kunnioittaa. Teimme vain kaksi maalia ja pari pahaa virhettä omassa päässä, joista Jäpsin kaltainen vastustaja rankaisee. Itse peliin voi olla tyytyväinen, koska siinä näkyivät ne asiat, mitä olemme harjoitelleet, mutta tulokseen ei voi olla tyytyväinen missään nimessä.”
”Tulos kuitenkin oli mikä oli, ja loput pelit sitten ratkaisevat tämän sarjan. Sarja on tasainen varmasti loppuun saakka, ja meidän pitää vain nauttia tästä haasteesta. Kaikki on omissa käsissä ja jaloissa.”

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.