Kiffen 1-1 Gnistan

Gnistan kohtasi itälohkon pohjalle valahtaneen Kiffenin tiistai-iltana Töölön Pallokentällä. Gnistan lähti otteluun hieman muuttuneella kokoonpanolla ja muutamat vähemmän minuutteja saaneet saivat tilaisuutensa.

Ottelun kulku oli Gnistanin pelejä tällä kaudella seuranneille tuttuakin tutumpi lukuun ottamatta Kiffenin viime hetkillä tullutta tasoitusmaalia. Valkoisessa vierasasussaan esiintyneet oulunkyläläiset esittivät totutun varmaa puolustuspelaamista, mutta hyökkäyspeli oli jälleen tuskaisen tehotonta.
Kamppailu alkoi litimärällä Bolliksella tasaväkisenä pallotteluna ja kummankin joukkueen puolustus pelasi ensimmäisen puoliajan vakuuttavasti. Varsinaisia maalipaikkoja ei kumpaankaan päähän saatu järjesteltyä ja tauolle mentiinkin 0-0 tilanteessa.
Toinen puoliaika jatkui pitkälti samalla kaavalla. Gnistan onnistui ottamaan kuitenkin pientä otetta kenttätapahtumista ottelun edetessä ja lukuisat keskialueen pallonriistot antoivat mahdollisuuksia nopeisiin hyökkäyksiin. Mustonen kärjessä jäi kuitenkin toistuvasti yksin hyvin miestä silmällä pitäneiden Kiffen-pakkien keskellä ja hyökkäykset päätyivät kerta toisensa jälkeen kotijoukkueen pakkien päähän tai liialliseen pallon hieroskeluun keskikentällä.
65 minuutin kohdalla Mude pääsi kääntämään pallon Kiffen-maalin oikealta puolelta kohti keskustaa ja pallo näytti osuvan Kiffenin pakkia käteen. Gnistanin pelaajien ja vaihtopenkin raivoisasta protestoinnista huolimatta ottelun erotuomari Joni Taipale osoitti pallon kulmalipulle ja palkitsi Muden avautumisen keltaisella kortilla.
Ottelu näytti seuraavan täydellisesti tällä kaudella tutuksi tullutta kaavaa, kun 74 minuutin kohdalla Mustonen viimeisteli Kiffenin puolustajan kautta 0-1 osuman. Sambe Markkasen hieno ristipallo keskikentän vasemmalta puolelta löysi Muden puolustuslinjan takaa, ja vaikka Kiffenin maalia vartioinut Daniel Ivanov onnistui ensimmäisen yrityksen torjumaan, paluupalloon ehtinyt Mustonen sai iskettyä pallon lopulta maaliin. Maali merkittiin Kim Sandenin omaksi maaliksi.
Tällä kertaa Gnistanin loistavia otteita kauden mittaan esittänyt puolustus joutui kuitenkin antautumaan pidettyään maalinsa puhtaana edellisessä kolmessa ottelussa. Kellossa oli 85 minuuttia kun Kiffen sai pallon rankkarialueen ulkopuolella kulman jälkitilanteessa. Matala keskitys löysi takatolpalta Tuomas Fagerin, jolla oli lähietäisyydeltä helppo työ ohjata pallo maaliin.
Enempää osumia ei nähty, joten pisteet tasattiin siis 1-1 lukemin. Seuraavan kerran Gnistan on tositoimissa jo lauantaina 21.7 klo 17. Silloin Oulunkylän Fair Pay Areenalle saapuu FC Futura Porvoosta. Tervetuloa!
Gnistan: Aaltonen, Markkanen, Björkstrand, Lönnström, Huupponen, Sotka, Woodward (Rodriguez 85′), Rikberg, K.Louhisto (J.Kauti 74′), M.Kauti (Lauretsalo 62′), Mustonen
Maalit:
Kiffen: Fager 85′
Gnistan: Sanden om 74′
Varoitukset:
Kiffen: Malolo 48′, Gerxhaliu 51′
Gnistan: Woodward 15′, Mustonen 66′, Björkstrand 89′

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.