KTP 0-1 Gnistan


Gnistan vieraili tiistaina Kotkassa viimeisessä ottelussaan ennen parin viikon kesätaukoa. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa KTP haki Oulunkylästä 2-3 voiton, joten Gnistanilla oli hyvä tilaisuus maksaa kalavelkoja.

Pelin alku oli Gnistanin. Jo toisella minuutilla Mikko ”Hupi” Huupposen syöttö tavoitti rangaistusalueelta Mustosen, joka siirsi pallon Joonas Kautille. Joonaksen sijoitus lähietäisyydeltä suuntautui kuitenkin ohi maalin. Muutenkin Gnistan tuli enimmäkseen kentän oikealta reunalta, josta Hupi pääsi laittamaan keskityksiä, jotka aiheuttivat jatkuvasti pieniä ongelmia KTP:n maalivahdille
Tämän jälkeen peli tasoittui ja enimmäkseen väännettiin keskialueella. Varsinkin kotijoukkueen Sakari Saarinen ja Saja Leigh pyörittivät peliä näyttävästi, mutta lähinnä omalla kenttäpuoliskolla.
Kotkan puoliajan vaarallisimmat tilanteet tulivat ottelun tuominneen kotkalaistuomariston antamista lukuisista vapaapotkuista. Varsinkin Leighn antamat suorat vapaapotkut olivat vaarallisia, vaikkakaan Timo Aaltonen ei juurikaan joutunut torjuntatöihin, koska laukaukset blokattiin tai ne menivät ohi maalin.
Puoliajan lopussa Rami Murto pääsi vielä laukomaan lähietäisyydeltä, mutta laukaus meni selvästi ohi maalin. Tauolle siis 0-0 lukemissa.
Toisella jaksolla KTP pelasi vahvasti, mutta edelleen enimmäkseen omalla alueellaan. KTP:n selvästi vaarallisin pelaaja oli vasemman laidan Aleksi Tarvonen, jonka Mikko Huupponen piti yhtä kertaa lukuunottamatta kurissa. Noin tunnin pelin jälkeen Tarvonen pelasi Saarisen kanssa seinän ja pääsi laukomaan kuudentoista alueen sisältä, mutta hieman ohi takatolpan. Muuta vaarallista KTP ei saanut aikaiseksi.
Gnistan puolestaan oli nopeissa hyökkäyksissään vaarallinen. Noin tunnin pelin jälkeen Mustosen oivallinen syöttö vapautti Joonas Kautin läpiajoon, mutta KTP:n maalivahti onnistui torjumaan. Noin 70. peliminuutilla Rami Murto pääsi laukomaan Jani Lauretsalon antamasta nopeasta vapaapotkusta, mutta KTP:n maalivahti pelasti laukauksen kulmaksi.
Ottelun ratkaisu tuli yliajalla. Kentälle hetkeä aiemmin vaihdettu Janne Arolinna kuljetti vasenta laitaa vahvasti ja syötti pallon Mustoselle. Mude kääntyi, kuljetti keskelle ja syötti pallon Joonas Kautille, jonka jalasta pallo ajautui Jani Lauretsalolle. Jani sijoitti pallon tarkasti takanurkkaan ja näin pisteet matkasivat jälleen kerran vieraista Oulunkylään.
Gnistanin valmentaja Jani Honkavaara oli ottelun jälkeen tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja joukkueen kevätkauteen.
”Voitto tuntui tietenkin hyvältä, ja on hyvä muistutus meidän tämän hetken vahvuudesta. Tiukat pelit kääntyvät joukkueen voitoksi, ja varsinkin pelatun neljän ottelun sumassa joukkueen puolustaminen oli rautaa. Kymmenen pistettä kymmeneen päivään (Kyykkä-peli 9.6. ja viimeisin KTP-peli 19.6.) kertoo joukkueen henkisestä vahvuudesta. Lisäksi joukkueen pelaaminen on ollut jo pitkään järkevää ja kurinalaista. Kun vielä saadaan maalipaikoissa sihti kohdalleen, tulee varmasti helpompiakin pelejä kuin nämä kolme 1-0 voittoa.”
Seuraavaan otteluun on aikaa kaksi viikko. Keskiviikkona 4.7 klo 18:30 Gnistan kohtaa kotikentällään Laajasalon Palloseuran.
”Tästä on hyvä jatkaa ja tauon aikana saadaan varmasti miehiä takaisin, joten on kiva lähteä ansaitulle lomalle. Pelaajat toki harjoittelevat loman aikana ohjelman mukaan omatoimisesti.”
Gnistan toivottaa kaikille mukavat juhannukset ja kiittää kuluneesta keväästä! Ja heinäkuun puolella palataan runsaslukuisina kannustamaan Keltaiset uusiin voittoihin!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.