JäPS 0-1 Gnistan


Tiistaina Gnistan kohtasi Järvenpään Palloseuran Kakkosen itälohkon kärkikamppailussa. Gnistan ja JäPS olivat kohdanneet jo ennen tiistaita kahdesti tällä kaudella, kerran Suomen Cupissa ja kerran Kakkosessa. Molemmat kamppailut olivat päättyneet Gnistanin niukkaan voittoon, joten tiukka ottelu oli taas luvassa.

Gnistanin aloituskokoonpanossa oli muutama pelaaja vaihtunut lauantaina FC Kuusysin Lahdessa kohdanneesta joukkueesta. Sixten Björkstrand korvasi topparina Mikko Lönnströmmin ja Kautin veljekset Spangarin ja vaihdossa aloittaneet Lauretsalon.
Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Saderintama käväisi kastelemassa kentän perusteellisesti ensimmäisen puolen tunnin aikana, joten kentällä liukasteltiin puolin ja toisin.
Maalipaikkoja ei juurikaan ensimmäisen neljävitosen aikana nähty. JäPSin vaarallisimmalta näyttäneen hyökkäyksen joutui Eetu Koponen pysäyttämään keltaisen kortin arvoisesti. Timo Aaltonen Gnistan-maalilla selvisi melko helpolla. Kulmat ja vaparit Timo poimi tuttuun tapaan järvenpääläisten päiden yläpuolelta vakuuttavasti.
Gnistankaan ei selkeitä maalipaikkoja onnistunut ensimmäisellä puoliskolla luomaan. Palloa pyöriteltiin useaan otteeseen JäPSin rankkarialueen rajan läheisyydessä ilman merkittäviä lopputuloksia. Järvenpääläisten tiivis sumppu onnistui kerta toisensa jälkeen tukahduttamaan yritykset muutamaa Mustosen terävää laukausta lukuunottamatta.
Gnistan joutui myös suorittamaan yhden vaihdon ensimmäisen puoliajan aika, kun Kalle Sotka loukkasi itseään ja Jani Lauretsalo tuli tilalle.
Toiselle puoliajalle Gnistan väänsi vaihdetta isommalle ja peli siirtyi lähes täysin kotijoukkueen päätyyn. JäPS ei toisella puoliajalla muutamaa satunnaista vierailua Gnistan-maalille lukuunottamatta saanut juurikaan omaa pelinrakenteluaan kulkemaan.
Gnistanin korkea prässi alkoi tuomaan tuloksia ja paikkoja rupesi syntymään. Johtomaali oli jo lähellä kun Björkstrand pääsi puskemaan Miro Kautin kulmapotkusta, mutta pallo kolahti yläriman alaosaan ja siitä takaisin peliin.
86 minuutin kohdalla vihdoin ansaittu ja helpottava johtomaali näki päivänvalon. Kulmapotkun jälkitilanteessa pallo päätyi rankkarialueen ulkopuolella Lauretsalon Janille, joka pujotteli sisään alueelle. Janin liukkaat liikkeet olivat liikaa JäPS-puolustukselle ja mies kaadettiin rankkarin arvoisesti. Pallon taakse asteli itseoikeutetusti Tuomas Mustonen. Varma sijoitus ja pallo keskiympyrään.
Kesken JäPSin loppukirin Joonas Kautille avautui vielä loistava paikka sinetöidä voitto, mutta laukaus hyvästä paikasta suuntautui tällä kertaa yli maalin. Järvenpääläisten loppukiri ei kuitenkaan tuottanut todella vaarallisia maalipaikkoja tasoituksesta puhumattakaan, joten täydet pisteet viidennen peräkkäisen kerran Oulunkylään. Hienoa Gnisu!
Seuraavaksi Gnistan pääsee pitkästä aikaa kotiyleisön eteen Oulunkylään. Jo perjantaina pelattavassa ottelussa vastaan tulee PK-35/VJS. Ottelu alkaa klo 18.30.
Gnistan: Aaltonen, Huupponen, Björkstrand, Koponen, Markkanen, J.Kauti (Arolinna 57′), Kuikka, Sotka (Lauretsalo 28′), Rikberg (Murto 71′), M.Kauti, Mustonen
Maalit:
Gnistan: Mustonen rp (86′)
Varoitukset:
JäPS: Jauhiainen 20′, Saarikoski 59′, Norring 61′
Gnistan: Koponen 18′, Huupponen 42′

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.