Futura 1-2 Gnistan


Gnistan aloitti kolmen vierasottelun putkensa hienolla taisteluvoitolla Futurasta. Porvoon aurinkoisessa sunnnuntai-illassa pelattu ottelu päättyi Keltaisten 2-1 voittoon. Maaleista vastasivat Tuomas Mustonen ja Julius Rikberg.

Ottelu alkoi Gnistanin kannalta ikävästi, kun kapteeni Antti ”Kyttä” Uusitalo loukkasi nilkkansa jo 7 minuutin pelin jälkeen ja joutui jättämään ottelun kesken. Penkiltä tilalle tullut Kari Kuikka paikkasi kuitenkin kapteenia mallikkaasti keskikentän pohjalla.
Futura janosi kotiyleisönsä edessä kauden ensimmäistä voittoaan ja alusta asti oli selvää, että helpolla pisteitä ei tänään Oulunkylään kuskattaisi. Ottelu alkoikin Futuran hienoisella hallinnalla ja pallo pyöri muutamaan otteeseen vaarallisen oloisesti Keltaisten maalin edustalla.
Gnistankin onnistui luomaan muutamia tilanteita Mikko Pietisen vartioimalle Futura-maalille. Parhaimmat vierailijoiden hyökkäykset ensimmäisen neljävitosen aikana rakennettiin vasemmalta laidalta, jossa erityisesti laitapakkina pelannut Samuli ”Sambe” Markkanen dominoi molempiin suuntiin, pitäen mm. HIFK:sta tutun Henri Määtän täysin pimennossa. Muutamasta hyvästä syötöstä rankkarialueelle ei kuitenkaan löytynyt vielä tarpeeksi tarkkoja viimeistelijöitä.
Ottelun avausmaali näki päivänvalon 27 minuutin jälkeen. Hieno korkea pallo oikealta laidalta Gnistanin toppareiden Lönnströmin ja Koposen väliin löysi Arttu Pösön, joka ei erehtynyt viimeistelyssään päästyään vastakkain Timo Aaltosen kanssa.
Tappiolle joutuneet Keltaiset alkoivat vähitellen parantaa peliään ja hyökkäykset alkoivat näyttää vaarallisemmilta. Futuran avausmaalista oli ehtinyt kulua 10 minuuttia, kun Gnistan iskikin pelin tasoihin. Vaihdosta mukaan tullut Kuikka antoi tarkan läpisyötön Mustoselle ja juuri kun näytti, että tilanne taitaa kuivua kasaan, tykitti Mude pallon rankkarialueen sisältä oikeasta ylänurkasta häkkiin. Kauden kuudes maali Kakkosessa Mustoselle ja peli 1-1.
Tauolle siirryttiin siis 1-1 lukemissa. Paussin jälkeen peli jatkui ensimmäisen puoliajan kaltaisena tasaväkisenä taisteluna ja molempiin päihin saatiin aikaiseksi tilanteita. Gnistan käytti kuitenkin omat paikkansa paremmin hyödykseen ja 56 minuutin kohdalla Keltaiset siirtyivät 1-2 johtoon. Julius Rikberg nousi vasemmalta laidaltaan tukka hulmuten, leikkasi muutamalla nopealla kosketuksella keskelle ja laukoi hienon kudin takanurkkaan.
Maalin jälkeen Gnistan joutui ottelussa puolustuskannalle Futuran hakiessa tasoitusta. Erityisesti vaihdosta 63 minuutin jälkeen kentälle kirmannut Georges Ebongue aiheutti Keltaisten puolustukselle muutamaan otteeseen ongelmia. Porvoolaiset ehtivätkin jo kerran kuuluttajan johdolla juhlia tasoitusosumaa, mutta tuomari Jesse Aalto osoitti keskiympyrän sijaan vaparia Gnistanille.

Hyväksyttyä maalia ei Futura kuitenkaan saanut aikaiseksi ja näin pisteet matkasivat hienon taistelun jälkeen Oulunkylään. Kolmas voitto putkeen paransi entisestään Gnistanin asemia itälohkon kärkikamppailussa ja tältä pohjalta on hyvä suunnata lauantaina Lahdessa Kuusysiä vastaan pelattavaan otteluun. Lahden Kisapuistossa pelattava ottelu käynnistyy klo 17:00.
Gnistan: Aaltonen, Markkanen, Lönnström, Koponen, Huupponen, Rikberg, Uusitalo (Kuikka 8′(J.Kauti 71′)), Lauretsalo, Spangar (Björkstrand 89′), Sotka, Mustonen
Maalit:
Futura: Pösö 27′
Gnistan: Mustonen 37′, Rikberg 56′
Varoitukset:
Futura: Pösö 26′, Määttä 35′, Lampinen 63′, Samuel 89′
Gnistan: Mustonen 45+1′, Koponen 77′

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.