Ennakko: FC Kuusysi – Gnistan


Lauantaina Gnistan suuntaa Lahteen kohtaamaan FC Kuusysin. Toinen kolmesta peräkkäisestä vierasottelusta käynnistyy Lahden Kisapuistossa klo 17:00.

Gnistan lähtee hakemaan Lahdesta neljättä peräkkäistä voittoaan. Edellisissä kolmessa pelissä ovat kaatuneet MP, Kiffen ja viimeksi Porvoossa Futura. Kuusysin kahdeksasta pelatusta ottelusta on irronnut neljä voittoa ja neljä tappiotta. Taulukossa lahtelaiset ovat kaksi pistettä Keltaisten perässä, yhden ottelun enemmän pelanneena.
”Pientä vuoristorataa ollut Kuusysin alkukausi. Pelaajat ja pelipaikat siellä on vähän vaihdelleet, eli ilmeisesti hakevat vielä muotoa joukkueessa”, pohtii Gnistanin valmentaja Jani Honkavaara seuraavaa vastusta.
”Parhaimmillaan todella fyysinen ja suoraviivainen jengi. Varsinkin Kiffeniä vastaan Kumpulanlaakson pienellä kentällä pelityyli tuli hyvin esille. Ovat hyviä kaksinkamppailuissa ja lähtevät kovalla vauhdilla eteenpäin voitettuaan pallon.”
Kauden alla Kuusysi vahvistui viime kaudella Viron pääsarjaa JK Nõmme Kaljussa pelanneella Kaarlo Rantasella. ”Honsu” tiedostaa jo viisi maalia tällä kaudella iskeneen hyökkäävän keskikenttämiehen vaarallisuuden.
”Kaarlo on hyvä playmaker tyyppinen pelaaja. Ei nyt varsinaisesti mitään erikoisvartiointia laiteta, mutta huomioidaan kyllä. Huonosti käy, jos kaverin päästää huseeraamaan vapaasti.”
Gnistanilta on varmasti lauantaina sivussa Futuraa vastaan nilkkansa loukannut Antti Uusitalo. Nilkka on kipeä, mutta mitään ei ole rikki. Seuraavat neljä peliä jäävät kuitenkin todennäköisesti väliin. Kytän paikan keskikentän pohjalla ottaa Porvoossakin vaihdosta sisään tullut Kari Kuikka.
Ottelutahti Keltaisten osalta on alkukaudesta ollut melko verkkaista. Seuraavat neljä peliä pelataan kuitenkin 10 päivän sisään, joten tekemistä riittää. ”Honsu” on asiaan kuitenkin vain tyytyväinen.
”Peli per viikko on aika hidas tempo, joten ihan hyvä homma, että nyt päästään tiiviimpään tahtiin. Kuusysiä vastaan lähdetään Kyttää lukuunottamatta samalla kokoonpanolla kuin Porvoossa, mutta jotain kierrätystä täytyy väkisinkin harrastaa näissä seuraavissa peleissä.”
Siirtopuolellakin on taas liikennettä. Amir Ahmad pelaa toistaiseksi lainalla Futurassa.
FC Kuusysi vs Gnistan
La 9.6. klo 17:00
Lahden Kisapuisto

Kuusysin nettisivut

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.