Ennakko: FC Gnistan – IFK Mariehamn


Gnistanin Suomen Cup urakka jatkuu keskiviikkona, kun liigajoukkue IFK Mariehamn saapuu vieraaksi Oulunkylään. Cupin 7. kierroksen ottelussa on jaossa paikka puolivälieriin, jossa voittajalle on luvassa vierasottelu KuPS-TPS otteluparin voittajaa vastaan.

Gnistan on selvittänyt tiensä 7. kierrokselle voittamalla 1-0 numeroin kaikki kolme vastustajaansa, Viikingit, BK-46:n ja viimeisimpänä Järvenpään Palloseuran. IFK Mariehamn aloitti oman cup taipaleensa kierroksen Gnistania myöhemmin ja kaatoi ensin niukasti jatkoajalla Klubi-04:n 2-1 ja 6. kierroksella JJK:n selvästi 4-1.
Veikkausliigassa viime kaudella seitsemänneksi sijoittunut IFK lähtee otteluun luonnollisesti ennakkosuosikkina. Viimeksi sama cup-ottelu pelattiin Oulunkylässä kaksi vuotta sitten ja silloin IFK matkasi kotiin mukanaan 3-0 voitto ja paikka kahdeksan parhaan joukossa.
Gnistanin valmentaja Jani Honkavaara tietää, että millään taikatempuilla ahvenanmaalaisia ei kaadeta.
– Treeneissä ollaan keskitytty omaan peliin normaaliin tapaan. Tietysti jotain IFK:n pelitapaan liittyviä taktisia juttuja on otettu huomioon ja painotettu erikoistilanteiden pelaamista molemmissa päissä.
– Vahva pallollinen peli, kertoo ”Honsu” joukkueensa avaintekijöiksi, joilla IFK voitaisiin yllättää.
Maarianhaminalaisten pelin perustana on vahva puolustus. Isokokoiset topparit Jani Lyyski ja Kristian Kojola pitävät huolen, että Gnistanin hyökkääjät eivät tule saamaan mitään ilmaiseksi.
– IFK on yksi Veikkausliigan isokokoisimmista jengeistä, joten pitkää palloa Lyyskin johtaman puolustuksen keskelle on turha viljellä. Täytyy siis uskaltaa pelata rohkeasti ja pitää palloa.
Puolustuspäässä Gnistanin riesana on kolme maalia kahdessa Suomen Cupin ottelussa iskenyt Petteri Forsell.
– Forsell on iso osa IFK:n pallollista peliä. Tietysti siellä on muitakin kovia kavereita hyökkäyksessä, mutta Forsellin pitäminen kurissa on erittäin tärkeää, Honkavaara kertoo.
Ottelu pelataan keskiviikkona 25.4 klo 18:00 Oulunkylän Fair Pay Areenalla.
Lisätiedot
Facebook
Liput: 5€/10€
Tervetuloa kannustamaan Gnisu kahdeksan parhaan joukkoon!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.