Gnistan yllätti Viikingit Suomen Cupissa


Gnistan voitti paikallisvastustaja FC Viikingit 1-0 (1-0) lauantai-illan cup-ottelussa. Sarjatasoa ylempänä pelaava Viikingit lähti otteluun ennakkosuosikkina, varsinkin kun Gnistanin riveistä puuttuivat eri syistä Timo Aaltonen, Samuli Markkanen, Eduardo Rodriguez, Esa Vironen, Jani Mahanen, Joonas Kauti ja juuri sopimuksen tehnyt Amir Ahmad.

Gnistan ei kuitenkaan antanut ennakkoasetelman vaikuttaa asenteeseensa, vaan teki sen mitä pitikin – eli taisteli.
Ottelun ainoa maali tuli rangaistuspotkusta, joka tuomittiin tilanteesta, jossa Viikinkien oikea puolustaja Juri Kinnunen nykäisi Julius Rikbergiä olkapäästä maalintekotilanteessa. Mielenkiintoiseksi tilanteen teki se, että Rikberg pysyi tilanteessa pystyssä eikä lähtenyt epäurheilijamaisesti heittäytymään maahan virheen jälkeen. Ottelun tuomari teki siksi kovan, mutta oikeudenmukaisen päätöksen.
Rangaistuspotkun toimitti verkon perille vielä viime kaudella Viikingeissä pelannut Samuel Woodward.
Gnistanin maalin jälkeen Viikingit otti pelistä komennon ja sai ensimmäisen puoliajan lopussa useita maalintekotilanteita, joista vaarallisin oli Jesse Ahosen tulinen laukaus noin kahdestakymmenestä metristä, mutta tällä kertaa ylärima oli Gnistanin puolella.
Toiselle puoliajalle Viikingit hieman terävöitti peliään, ja kentälle tulleet Onni Koivu ja Jussi Peteri aiheuttivat Gnistan-puolustukselle ongelmia. Puoliajan edetessä peli kuitenkin tasoittui, ja myös Gnistan pääsi maalintekotilanteisiin, mutta Tuomas Mustosen ruuti oli joissakin tilanteissa hieman märkää.
Ylipäätään koko Gnistanin joukkue pelasi uhrautuvasti, mutta erityisen hyvin edukseen esiintyi Gnistanin maalivahti Atte Otronen, joka oli maalillaan kuin muuri. Kerta toisensa jälkeen Otronen venyi pallon tielle, ja erityisen tärkeitä torjuntoja Otronen teki ottelun lopussa, kun hän teki tyhjiksi Jesse Ahosen ja Teemu Honkaniemen läheltä tulleet maalintekoyritykset.
Ottelun lopussa tunteet vielä hieman kuumenivat ja Viikinki-kapteeni Jukka Hirvenen sai toisen keltaisen kortin ja ajettiin kentältä. Ylipäätään pelissä nähtiin tilanteita, joista puolin ja toisin vaadittiin rangaistuspotkuja, mutta tuomarikolmikko piti päänsä, eikä enempää rangaistuspotkuja pelissä nähty.
FC Gnistan siis eteni riemukkaasti Suomen Cupin 5. kierrokselle, joka pelataan 15.-27.3. Tuona aikana Gnistan pelaa suunnitelman mukaan kaksi harjoitusottelua, joten sen harjoitusottelukalenteriin saattaa tulla jonkin verran muutoksia.
Kierroksen ”arvonta” suoritetaan 9.3. , ja tuolloin mukaan tulevat Liigacupista pudonneet joukkueet.
FC Gnistan – FC Viikingit 1-0 (1-0)
26. Samuel Woodward rp. 1-0
FC GNISTAN:
Atte Otronen; Mikko Huupponen, Mikko Lönnström, Sixten Björkstrand, Rami Murto; Ville Spangar, Samuel Woodward (69. Miro Kauti), Jani Lauretsalo, Kari Kuikka (54. Antti Uusitalo), Julius Rikberg; Tuomas Mustonen (82. Anton Louhisto)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.